CD Projekt Red, Cyberpunk 2077 için Yigsoft ile anlaştı

Özel geliştirme stüdyosu Yigsoft, açık dünya birinci şahıs nişancı için resmi modlama desteği oluştururken Cyberpunk 2077'deki hataları gidermeye yardımcı olması için CD Projekt Red'le anlaşma sağladı.

Geliştirici CD Projekt Red, ekibin Cyberpunk 2077 arka uç sorunlarını çözmesine ve resmi mod desteği üzerinde çalışmasına yardımcı olmak için bazı modcular topladı.

Haber Discord sunucusunda fark eden Twitch yayıncısı ve YouTuber Tyler McVicker’dan geldi. Yigsoft en iyi, mod yapımcılarının Cyberpunk 2077 ve The Witcher 3 gibi CDPR serilerinin herhangi bir dosyayı düzenlemesine izin veren açık kaynaklı araç WolvenKit ile tanınır.

Kotaku’ya göre, Yigsoft bağımsız olarak çalışacak. Şirket Budapeşte genel merkezini elinde tutacak. Cyberpunk 2077’nin modlama topluluğu Discord ile ilgili haberi duyuran kurucu ortak Hambalkó “Traderain” Bence, yayında CDPR ile çalışmanın “uzun zamandır bir rüya” olduğunu söyledi.

CD Projekt Red, Cyberpunk 2077 için Yigsoft açıklaması yaptı

Konuyla ilgili konuşan CDPR sözcüsü, modding topluluğunun stüdyo için “çok önemli” olduğunu ifade etti. Bu nedenle Yigsoft’u işe almanın mantıklı olduğunu söyledi.

CDPR sözcüsü, “Yigsoft ile Cyberpunk 2077 modlama araçlarının geliştirilmesi üzerinde çalışıyoruz. Mod topluluğu bizim için her zaman çok önemli olmuştur. Modculara sunulan araçları daha da genişletmek için onlarla yan yana çalışmaktan mutluluk duyuyoruz. Şu anda konu hakkında daha fazla yorum yapmıyoruz.” dedi.

Bu, özellikle açık dünya oyununun başlangıçta ne kadar zorlu bir lansmana sahip olduğu gösteriyor. Bu nedenle Cyberpunk 2077 topluluğu için iyi bir haber olarak görülmelidir. Oyun, çökmeleri düzelten ve deneyimi dengeleyen yamalar almaya devam ediyor. Bu ayın başlarında CDPR, Cyberpunk 2077’nin tamamen kozmetik olan ilk ücretsiz DLC setini ortaya çıkardı.

Exit mobile version