Casper Via A1 Plus

%97 oranında tek parça metal kasa ile karşımıza gelen Casper Via A1 Plus, 2.5D kavisli yapısı ile lüks telefon konseptindeki diğer telefonlara benzer bir görüntüsü var. Tek renk seçeneği olan altın renk ile piyasaya sürülen telefonu elinize aldığınızda 5000mAh bataryayı çok da hissettirmeyecek şekilde 183gr’lık bir ağırlığa sahip. Kardeşi Via A1’den bu anlamda sadece 13gr ağır olmasına rağmen pil kapasitesini oldukça arttırmış durumda olduğunu görüyoruz. Kutu içeriğinde birer adet kılıf, ekran koruyucu, kulaklık ve usb aygıtların bağlanması için Otg kablo ile gelen Casper Via A1‘e, farklı çıkış değerlerini de destekleyen (max 9v, 1.8a) adaptör eşlik ediyor. Parmak izi okuyucusunu ön yüzdeki fiziksel menü tuşu ile birleştiren telefonun yine ön yüzünde 2 adet de dokunmatik tuş mevcut. Telefonun alt kısmındaki tek hoparlör ise ortalamanın üstünde ses gücü ve kalitesi sunuyor. Android 6.0 yüklü gelen telefonun üst sürüm 7.0 veya 8.0 güncellemesi alıp almayacağı ile ilgili henüz bir açıklama yapılmamış. 4.5G hızını destekleyen telefonda uzaktan kumandalarınızı tanımlayabileceğiniz kızılötesi algılayıcı da mevcut. 

 5.5″ ekranı ile kardeşi Via A1 den ekran boyut anlamında bir farkı olmayan Via A1 Plus modelini ekran olarak ele aldığımızda, en büyük farkın IPS ekrandan Super Amoled ekrana dönüş ile gerçekleştiğini söylemeliyiz. Oled ekranlara, görüntü geçişlerindeki tepki sürelerini hızlandırmak amacı ile yarı iletken bir tabakanın eklenmesi ile oluşturulan Amoled ekran, her pikselin ayrı ayrı aydınlatıldığı bir teknoloji. Bu teknolojide ekran, bildiğimiz LCD ekranlar gibi ekranın tamamının her daim aydınlatılmadığından, hem enerji tasarrufu sağlamakta, hem de siyah pikselleri daha gerçekçi kılmaktadır. Fakat bu ekranların beyaz pikseller konusundaki başarımının da çok iyi olmadığını söylemek gerekiyor. Dokunmatik algılayıcı katmanın ekranın üzerindeki bir katman olarak değil de ekranın kendisine entegre edilmesi ile ortaya çıkan Super Amoled ise, hem daha ince olmakta, hem de ekstra bir katman daha olmadığı için ekrandaki yansımayı azaltmakta. 

 


Telefonu incelediğimiz süre içinde, 2GHz hızında çalışan 8 çekirdekli işlemcisi ve ona eşlik eden 4GB RAM”i ile hız anlamında günlük kullanımda tüm beklentileri karşıladığını gördük. Bu noktada telefonun kullandığı yalın arayüzün de etkisi olduğunu düşünüyoruz. 150MB gibi yüksek okuma/yazma hızında 128GB belleğe sahip Casper Via A1 Plus, çift hatlı kullanılmadığı zamanlarda 2. sim kart yuvasına takılabilen 256GB’lık hafıza kartı ile dev bir belleğe sahip olabiliyor.

 

Telefondaki yüksek kapasiteli pil ile 55 saat konuşma süresi veya 794 saat bekleme süresi vaat eden Via A1 Plus, “3 güne kadar pil ömrü” sloganı ile reklamını yapıyor.  Kardeşi Via A1’de kullanılan USB Type-C girişinin neden kaldırıldığı ile ilgili bir bilgimiz yok. Pil kapasitesinden dolayı hızlı şarja ihtiyaç duyan telefonun şar aletinin daha yüksek değerlere sahip olmasını beklerdik. Kamera olarak 13MP f2.0 değerlerinde bir arka kamera tercih edilmiş. HDR ve manuel çekim modlarını destekleyen bu kamera ortalamanın üstünde bir performans veriyor. ön tarafta ise 8MP’lik bir kamera tercih edilmiş. 

Genel olarak yüksek batarya ve hafıza alanı isteyen kişilere hitap eden telefon, şık ve yalın tasarımı ile Casper’ın gözünü daha üst segmentlere diktiğinin bir göstergesi. 

Casper Via A1 Plus Fiyatı: 1,669 TL

 

 

Exit mobile version