Canon PowerShot SX30 IS

Mega zoom, mega kalite…
 

Canon, PowerShot serisinin yeni modeli SX30 IS ile kompakt megazoom fotoğraf makinelerinde farklı bir anlayışın kapılarını açıyor. 24mm geniş açılı objektifi ile 35x zoom yapabilen SX30 IS dijital fotoğraf makinesi SX20 IS modelinin çizgisini takip eden tasarımı ile gelişmiş görüntüleme teknolojilerini fotoğrafseverlere sunuyor. Canon PowerShot SX30 IS dijital fotoğraf makinesi tamamen manüel çekim özellikleri, yüksek çözünürlük (HD) kalitesinde video kayıt, yaratıcı çekim modları ve kullanıcının işlerini kolaylaştıran otomatik çekim modları ile dikkatimizi çekmeyi başardı.
 
canon powershot sx30 is
 
Cihazın tasarımla ilgili diğer özellikleri arasında 6.8 cm (2.7 inç) büyüklüğündeki çok açılı hareket edebilen LCD ekran, harici flaş yuvası ve Canon aksesuarlarla uyum desteği bulunuyor. Fotoğrafseverler 14.1 megapiksel çözünürlüklü Canon PowerShot SX30 IS ile çektikleri fotoğrafları rahatlıkla A2 ve daha üzeri boyutlarda baskı alabiliyorlar. Eğer çekimlerinizde bu ebatlarda baskı alıyorsanız bu özelliği beğeneceğinizi düşüyoruz. SX20 IS’ın varisi olarak nitelendirebileceğimiz SX30 IS’da 1/2.3” boyutunda 14.1 megapiksel çözünürlük sunan CCD sensöre, 24 – 840 mm fokal aralığında objektife yer verildiğini görüyoruz. Nesnelere 35 kat optik, 4 kat dijital yakınlaştırma yapabilen objektifte diyafram geniş açıda f/2.7, telede ise f/5.8’e kadar açılabiliyor. Objektife görüntü sabitleme, Ultrasonic Motor – Voice Coil Motor teknolojileri eşlik ediyor. USM ile VCM teknolojilerinin fotoğrafçılara hızlı olduğu kadar sessiz odak imkanı sağladığını belirtelim.

 
123 x 92 x 108 mm ebatlarında ve 601 gram ağırlığındaki kamerada, ISO değerini 80-1600 arasında, enstantane hızını 15 sn -1/3200 sn arasında ayarlandığını görüyoruz. 1280×720@30 FPS değerinde video kaydedebilen SX30’da çekim için vizörden veya 2.7” 230.000 piksel hareketli ekrandan yararlanabiliyoruz. SX30 IS”de beğendiğimizi diğer bir özellik ise Smart Auto. Bu uygulamada ayarlarla uğraşmadan güzel kareler elde etmek isteyen kullanıcılar Smart Auto akıllı otomatik çekim özelliği sayesinde çekimlerini sorunsuz şekilde gerçekleştirebiliyorlar. SX30 IS”nin fotoğraf çekim kalitesi hakkında da bir iki söz edelim: öncelikle ISO 400 ve üzeri değerlerde çekim yapıyorsanız, gürültülü sonuçlar alabileceğinizi hatırlatalım. Cihazda ayrıca Eye-Fi adı verilen bir uygulama da mevcut. Fotoğrafseverler bu uygulama sayesinde çektikleri fotoğrafları Canon iMAGE Gateway gibi paylaşım sitelerine cihazlarından doğrudan yükleyebiliyorlar. Eğer siz de çektiğiniz fotoğrafları paylaşmaya meraklıysanız bu uygulamayı beğeneceğinizi düşünüyoruz.
 

 
Macline”ın Satın Alma önerisi

Canon PowerShot SX30 IS”nin, zoom meraklılarını fazlasıyla memnun edecek bir dijital fotoğraf makinesi olduğunu söyleyebiliriz.
 

Notu: 4
Firma: Canon
İyi haber: Mega Zoom kapasitesi, Smart Auto özelliği
Kötü haber: ISO 400 üzerindeki çekimlerde hissedilen gürültü
Fiyat: 399TL

 

 

Exit mobile version