Keskin Odak: Canon EOS R3 

Canon, çıkarttığı her yeni ürün için yaptığı uzun Ar-Ge çalışmalarıyla optik mükemmelliği yakalamayı hedefliyor. Yeni EOS R3’ün teknik özellikleriyle cihaz, nesne izlemeyi başka bir seviyeye taşıyor. Üstelik, makine işlevleri arasına yarış otoları dahil olmak üzere motor sporları için Otomatik Odaklama (AF) takibi ekliyor. Ayrıca yüksek hızda örneklemeyle 4K video kaydedebilen cihaz film yapımcıları için de yeni ve uygun bir seçenek olarak öne çıkıyor. 

Canon EOS R Sistemi ürün serisinin görüntü kalitesi EOS R3’te üst düzey bir performansla buluşuyor. EOS R3’ün RF Yuvası, Canon’un RF lensleriyle birlikte kullanıldığında, optik mükemmellik yakalanabiliyor. Sonuç olarak spor, vahşi yaşam ya da haber çekimi fark etmeksizin profesyonel fotoğrafçılar için anları tam zamanında yakalayabilme fırsatı yaratıyor.  

 


Benzer İçerik: Canon’dan odaklamada bir ilk; EOS R sistemiyle uyumlu üç yeni “RF Lensi”


 

Hızlı hareket eden nesnelere keskin odaklanabilen çekimler  

 

Kadraj etrafında araba ve motor gibi hareketli nesneleri takip eden profesyoneller, keskin odaklanma becerisinin keyfini çıkarıyor. Canon’un Dual Pixel CMOS AF teknolojisi sayesinde, 30 kare/sn’de RAW çekim yapmak mümkün.

AF takibi teknolojisine sahip olan EOS R3, kişilerin, küçük kuşlar dahil hayvanların, yarış arabalarının takip edilmesini kolaylaştırıyor. Üstelik, başta motor sporları fotoğrafçıları olmak üzere profesyonel fotoğrafçılara büyük bir nimet sunuyor. Ayrıca ışık yetersizliğinde ya da aşırı karanlıkta -7 EV ışık seviyelerinde odak kapasitesinden kaybetmiyor. 

EOS R3, Canon’un ‘Gözle Kontrol AF teknolojisi’ sayesinde profesyonellerin sadece gözleriyle AF noktasını seçebilmelerine olanak tanıyor. EOS R3 düşük ışık altında makine sarsıntısına karşı, Canon’un birleşik Görüntü Sabitleyici (IS) teknolojisi ile 8 stop’a kadar koruma sağlıyor. Fotoğraf makinesinin sensör kaydırmalı IS’si, birçok RF Yuvalı lenslerde yerleşik olarak sunuluyor. Böylece, optik IS ile çalışarak profesyonellerin yarı karanlık ışıkta elde çekim yapmalarına yardımcı oluyor. 

  

Elektronik deklanşörle yapılabilecekleri yeniden tanımlıyor 

EOS R3’un özünü oluşturan, Canon’un yüksek performanslı DIGIC X görüntü işlemcisiyle birlikte çalışan, CMOS sensörüdür. Fotoğraf makinesi, tam AF/AE takibi ile 30 kare/sn’lik olağanüstü bir hızda kaliteli RAW dosyaları yakalayabiliyor. Fotoğraf makinesinin yeni sensörünün yüksek hızı, elektronik deklanşörle yapılabilecekleri yeniden tanımlıyor. Üstelik harici Speedlite’larla birlikte ‘rolling shutter’ bozulması minimum seviyeye iniyor.

 

Video çekimlerinde de hareketli nesnelere keskin odaklama  

EOS R3, üst düzey fotoğraf çekimi becerilerine ek olarak, yüksek kaliteli video çekimi imkanı da sunuyor. Kullanıcılar yüksek hızda  4K kaydı alabilirken, RAW çekimlerini dahili olarak kaydedebiliyor. Canon Log 3’le birlikte daha geniş dinamik aralık ve renk tonu geçişi sağlıyor. En önemlisi, fotoğrafçılar için mevcut olan aynı nesneyi tanıma becerisi videograflar tarafından da kullanılabiliyor. Böylece film yapımcıları hızlı hareket eden nesneleri kadraj etrafında izleyerek net odakta tutabiliyor. 

 

Profesyoneller maksimum kullanım kolaylığı ve verimlilik 

EOS R3, toz ve su girişi direnci ve magnezyum alaşımlı gövdesiyle en zorlu hava koşullarının üstesinden geliyor. Ayrıca, yüksek kapasiteli bir LP-E19 pille çalışıyor. Bu sayede fotoğrafçılar hali hazırda olan pilleri kullanabilirler. Çift kart yuvası, görüntü dosyalarının SD veya CFexpress hafıza kartlarına yazılmasına imkân sunuyor.

 

Bununla birlikte sezgisel kullanım için hem çoklu kontrol cihazı hem de akıllı kontrol cihazı ile farklı kontrol seçenekleri sunuyor. Gövde üzerinde, her RF Yuvalı lens üzerinde bir Lens Kontrol halkası, deklanşör hızı, diyafram açıklığı yer alıyor. Ayrıca, bunlar fotoğraf makinesi fotoğrafçının gözündeyken ISO ve pozlama telafisinin kolayca ayarlayabiliyor. EOS R3’te aynı zamanda, Değişken Açılı ekran da yer alıyor. 

 

Canon Mobil Dosya Aktarımı uygulamasıyla uyumlu  

Lider spor ve haber fotoğrafçıları ve videografları için fotoğraf makinelerinde bağlantı hayati önem taşıyor. Bilgisayar ağları, dizüstü bilgisayarlar ve mobil cihazlarla iletişime olanak tanıyor. EOS R3, yerleşik Kablolu LAN soketi ve 5GHz Wi-Fi sunuyor. Böylece, profesyoneller görüntüleri hızlı ve kolay bir şekilde paylaşabiliyor. EOS R3, Canon Mobil Dosya Aktarımı uygulamasıyla da uyumluluğa sahip. Üstelik, EOS R3’de yeni bir aksesuar kızağı da yer alıyor. Bu kızak, fotoğraf makinesine takılan yeni aksesuarlar için veri iletişimi ve güç sağlıyor. 

 

EOS R3 ile ilgili temel özellikler şunlardır; 

Exit mobile version