Çalınan Instagram Hesabı Nasıl Geri Alınır?

Son zamanlarda sıklıkla karşılaşılan Instagram hesaplarındaki güvenlik sorunları birçok insanı yakından ilgilendiriyor. Zamanının hatrısayılı bir vaktini Instagram’da geçiren kişiler, hesaplarının güvenliği için artık çeşitli önlemlere başvurabiliyor.
Tüm dünyada milyonlarca kullanıcıya sahip Instagram, sosyal medya platformunun da göz bebeği durumunda. Bir nevi bağımlılık yaratan bu fotoğraf ve video paylaşma uygulaması, son zamanlarda hesapların çalınabiliyor olması ile de gündemden düşmüyor. Peki, hesabınız çalındığında nasıl bir yol izlemeli, Instagram hesabınızı nasıl geri almalısınız?

instagram hesabım çalındı ne yapmalıyım

GÜVENLİ BİR E-POSTA ADRESİNİZ OLMALI…

Hangi yöntemle olursa olsun, eğer Instagram hesabınız çalındıysa ve kayıtlı e-postanız da değiştirildiyse, uygulama size mail gönderiyor. Bu noktada hesap ayarlarında başka bir değişiklik gerçekleştirilmediyse  ” İşlemi geri al” komutu ile e-posta adresinizi yeniden Instagram için aktif hale  getirip, hızlı bir şekilde hesabınıza girerek güvenlik amacıyla şifrenizi değiştirmelisiniz. Fakat mail adresinizle birlikte şifre bilgileriniz de değiştirilmişse, yapmanız gerekenler farklı bir hal alıyor.

Instagramım Çalındı…

Android ve iOS işletim sistemlerinde, çalınan Instagram hesabını geri alma yöntemleri bu noktadan sonra biraz zorlaşabiliyor.  Öncelikle çalınma durumunu fark ettiğiniz an, bunu Instagram merkezine bildirmeniz gerek.  Telefonunu Android kullanan kişiler sırasıyla; ana ekrandan giriş yapmak için yardım al seçeneğine tıklayarak kullanıcı adını, mailini ya da telefon bilgilerini girerek hesabını geri almak için ilk adımı atabilir. Hesabınızı bulduktan sonra karşınıza 3 ayrı seçenek çıkıyor. Mail adresiniz değiştirilmişse e-posta gönder şıkkı bir fayda sağlamayacaktır.  Eğer telefon numaranızı kaydettiyseniz SMS isteyebilir veya Facebook hesabınız ile erişim şansını deneyebilirsiniz. Yine de sonuç alamadıysanız, “Daha fazla yardıma mı ihtiyacın var?” alternatifini seçmelisiniz.

Instagramımı Nasıl Geri Alırım?

iOS işletim sistemini kullanan bireyler ise uygulamanın ana ekranında “Şifremi unuttum” seçeneğine tıklayıp “Daha fazla yardıma mı ihtiyacın var?” adımı ile çalınan hesabına ulaşmak için link talebinde bulunabilir.  Burada önemli olan hangi işletim sistemini kullanırsanız kullanın, güvenli bir mail adresiniz olmalı. Hesabı kurtarma çalışmaları sonuç vermediği taktirde önce orada bulunan formu doldurmalı, Instagram’ın kimliğinizi kanıtlama talebine gönderdikleri kodu el yazısıyla bir kağıda yazıp elinizde tutarak fotoğrafı çekerek karşılık vermelisiniz. Telefonunuzun işletim sistemi hakkında da bilgi verdikten sonra çalınan Instagram hesabınız için merkezin belirttiği son adımları da takip etmeniz yeterli olacaktır.
 
 

Exit mobile version