Bütçe Planlaması Uygulamaları

Bütçe denetim uygulamaları, kişisel finans uygulamalarının en yaygın alt kategorilerinden biri. Bütçe kontrolünü sağlamak, bilhassa tasarruf yapmak isteyenlerin en büyük ihtiyaçlarından. Gelin şimdi, bütçe denetiminde size yardımcı olacak en verimli mobil uygulamalardan 6 tanesine beraber bakalım.

HomeBudget

Windows, iOS ve Android desteği bulunan HomeBudget, ücretli olarak sunuluyor. Gelir-gider yönetimi yapabileceğiniz bu uygulama, mobil sektörün en iddialı bütçe uygulamaları grubunda. Dil tercihleri arasında Türkçe yer almayan HomeBudget uygulamasına, Android için 12.99 TL; iOS için ise 17.99 TL ödeyerek sahip olmanız mümkün. Ancak dilerseniz HomeBudget uygulamasının ücretsiz sürümünü de kullanabilirsiniz fakat ne yazık ki bu sürümdeki işlevler sınırlıdır.

Wally

Mobil ailesinin en yetenekli üyeleri arasında yer alan Wally uygulaması, Türkçe dil desteği sunması ve kullanıcı dostu arayüzü ile bir adım ileride. Benzer uygulamalara kıyasla daha canlı bir tasarıma sahip olan bu uygulama, ne için ne miktarda ücret ödediğinizden başlayıp bu harcamayı kimlerle birlikte yaptığınıza dek ayrıntılı bir analiz yapabiliyor.

Spendee

Spendee, banka hesaplarınızla senkronize olarak işlem yapabilen nadir uygulamalardan. Ayrıca, hanenizdeki kişilerle ya da diğer tanıdıklarınızla beraber bütçe hesaplamalarında bulunmanıza da izin veriyor. Ancak maalesef Spendee uygulaması, Windows, Mac OS ve Web platformlarında yer almıyor.

GoodBudget

 

Web, iOS ve Android sistemleriyle entegreli olarak çalışabilen GoodBudget, sade ve kullanıcı dostu bir arayüze sahip. Bütçe yönetiminde size yardımcı olabilecek en başarılı uygulamalardan biri ve tercihleriniz arasında yer almayı hak ediyor.

Dollarbird

 

Dollarbird uygulaması, bütçeyle alâkalı işlevlerinin yanı sıra, takvim alanında da önemli fonksiyonlara sahip. Başka bir deyişle, yapısında bulundurduğu takvim mekanizmasıyla bütçenizi yönetme fırsatı sunuyor ve çok amaçlı bir bütçe uygulaması olarak nitelendirilebiliyor.

YNAB Classic

YouNeedABudget uygulaması da kolay kullanımıyla öne çıkan uygulamalardan bir tanesi. Günlük ve aylık giderlerinizi son derece sade bir arayüzle kontrol etmenizi sağlayan bu uygulama, 34 gün boyunca ücretsiz olarak deneme sürümünde kullanılabiliyor. Ancak bu süre dolduğunda uygulamayı kullanmaya devam etmek istiyorsanız her ay için $5, 1 yıl için ise $50 tutarında bir fiyat ödemeniz gerekecek.

Bu uygulamaların haricinde, Digit, Level Money, Wallaby ve Mint gibi uygulamalardan da bahsedilebilir. Ancak başarılı mobil bütçe uygulamaları arasında yer alan bu ve benzeri bazı uygulamalar, Türkiye’de kullanılamadığı için bu yazımızda onlara yer veremedik.

Web, iOS ve Android sistemleriyle entegreli olarak çalışabilen GoodBudget, sade ve kullanıcı dostu bir arayüze sahip.


 

Exit mobile version