Bütçe Planlaması Uygulamaları

financial planning happy family mother father and children with piggy Bank at home

Bütçe denetim uygulamaları, kişisel finans uygulamalarının en yaygın alt kategorilerinden biri. Bütçe kontrolünü sağlamak, bilhassa tasarruf yapmak isteyenlerin en büyük ihtiyaçlarından. Gelin şimdi, bütçe denetiminde size yardımcı olacak en verimli mobil uygulamalara beraber bakalım.

Wally

Mobil ailesinin en yetenekli üyeleri arasında yer alan Wally uygulaması, Türkçe dil desteği sunması ve kullanıcı dostu arayüzü ile bir adım ileride. Benzer uygulamalara kıyasla daha canlı bir tasarıma sahip olan bu uygulama, ne için ne miktarda ücret ödediğinizden başlayıp bu harcamayı kimlerle birlikte yaptığınıza dek ayrıntılı bir analiz yapabiliyor.

Spendee

 

Spendee, banka hesaplarınızla senkronize olarak işlem yapabilen nadir uygulamalardan. Ayrıca, hanenizdeki kişilerle ya da diğer tanıdıklarınızla beraber bütçe hesaplamalarında bulunmanıza da izin veriyor. Ancak maalesef Spendee uygulaması, Windows, Mac OS ve Web platformlarında yer almıyor.

 

GoodBudget

Web, iOS ve Android sistemleriyle entegreli olarak çalışabilen GoodBudget, sade ve kullanıcı dostu bir arayüze sahip. Bütçe yönetiminde size yardımcı olabilecek en başarılı uygulamalardan biri ve tercihleriniz arasında yer almayı hak ediyor.

Akch


Türk geliştirici Idealabs’in Akche adlı uygulaması sizi Osmanlı zamanlarına götüren ismine karşın son derece modern bir çözüm. Bütçenizi görebilmenizi mümkün kılan uygulamanın ilginç bir de artısı var; gider kalemlerinizi dilerseniz Excel tablosu üzerinden de görebiliyorsunuz. Özellikle ben Excel’den anlarım diyenler için ideal.

HesapKitap

Bir diğer Türkçe uygulama olan HesapKitap adından da anlaşılacağı üzere sizi harcamalarınıza dair detaylı bilgilerle buluşturuyor. Bolca not alarak bütçe takibinizi yapabiliyor, bu sayede gerekli kalemlerde tasarruf yapabiliyorsunuz. Hoş bir arayüzle geldiğini de belirtelim.

Arabam


Merak etmeyin aracınızı satmıyor! Bu uygulama ile otomobilinize dair masrafları, yakıt giderlerini, hatta servis harcamalarını derli toplu bir şekilde görebiliyorsunuz. Favorilerimizden. Otomobilinizle ilgili mali bilançoyu kayıt altına alabileceğiniz en iyi uygulama.

Money Lover


Ödemelerin miktarı tamam, peki ya tarihler? İşte Money Lover da konu genel itibarıyla zaman çizelgeniz. Yaklaşan ödemelerinizi görebileceğiniz uygulama, bunun için size detaylı bir takvim oluşturma imkânı sunuyor. Yaklaşan ödemelerle ilgili hatırlatma da yapıyor.

AndroMoney

Android platformuna yönelik uygulamada gelir-gider takibi yapabiliyorsunuz. Widget desteğine de sahip olan AndroMoney, pratik arayüzüyle beğeni topluyor.

PageOnce

Banka bilgilerinizi girerek harcamalarınızı entegre bir uygulama üzerinden inceleyebildiğiniz PageOnce, güvenlik anlamında öne çıkıyor. İlginç bir özelliği de cihazlar arası data transferinde de kullanılabilir olması. Telefon değiştirdiğinizde bankacılık verilerinizi görmeye devam ediyorsunuz.

HomeBudget

 

Windows, iOS ve Android desteği bulunan HomeBudget, ücretli olarak sunuluyor. Gelir-gider yönetimi yapabileceğiniz bu uygulama, mobil sektörün en iddialı bütçe uygulamaları grubunda. Dil tercihleri arasında Türkçe yer almayan HomeBudget uygulamasına, Android için 12.99 TL; iOS için ise 17.99 TL ödeyerek sahip olmanız mümkün. Ancak dilerseniz Home Budgetu ygulamasının ücretsiz sürümünü de kullanabilirsiniz fakat ne yazık ki bu sürümdeki işlevler sınırlıdır.

Dollarbird

Dollarbird uygulaması, bütçeyle alâkalı işlevlerinin yanı sıra, takvim alanında da önemli fonksiyonlara sahip. Başka bir deyişle, yapısında bulundurduğu takvim mekanizmasıyla bütçenizi yönetme fırsatı sunuyor ve çok amaçlı bir bütçe uygulaması olarak nitelendirilebiliyor.

YNAB Classic

YouNeedABudget uygulaması kolay kullanımıyla öne çıkan uygulamalardan bir tanesi. Günlük ve aylık giderlerinizi son derece sade bir arayüzle kontrol etmenizi sağlayan bu uygulama, 34 gün boyunca ücretsiz olarak deneme sürümünde kullanılabiliyor. Ancak bu süre dolduğunda uygulamayı kullanmaya devam etmek istiyorsanız her ay için $5, 1 yıl için ise $50 tutarında bir fiyat ödemeniz gerekecek.

Bu uygulamaların haricinde, Digit, Level Money, Wallaby ve Mint gibi uygulamalardan da bahsedilebilir. Ancak başarılı mobil bütçe uygulamaları arasında yer alan bu ve benzeri bazı uygulamalar, Türkiye’de kullanılamadığı için bu yazımızda onlara yer veremedik.

Spending Tracker

Kişisel bütçenizi kontrol altına almanız için geliştirilen Spending Tracker, bu kapsamda oldukça pratik bir dijital mali tablo vadediyor. Notlar alıp çıkarabiliyor, harcamalarınızı istediğiniz zaman inceleyebiliyorsunuz. Android ve iOS platformlarındaki en çok tercih edilen verimlilik uygulamaları arasında.

Web, iOS ve Android sistemleriyle entegreli olarak çalışabilen GoodBudget, sade ve kullanıcı dostu bir arayüze sahip.

To Do List iyidir!

Yapılacaklar listesi, zaman planlaması dendiğinde akla en çok yatan araçlardan biri. Evet bir araç, bir tür listeleme. Neler yapacağınızı planladığınız bu tip planlar, ister akıllı telefon uygulaması ister bir not defteri ya da duvara asılan tahta üzerinden takip edilebilir. İşler bittikçe bir ‘tick’ atıp diğerine geçersiniz. Sizi hem motive eder hem de düzenli kalmanıza yardım eder.

Docu Scan

Bu uygulama, akıllı cihazınızda bulunan, e-mailinize gelen, fotoğrafını çektiğiniz, özetle ofiste çıktısını almak istediğiniz faturaları kolayca yazdırabilmenizi sağlıyor. Pratik ve güvenli bir şekilde. Üstelik ücretsiz.

İpucu

Ülkemizde son dönemde yaşanan salgın hastalık neticesinde bütçelerin kontrolü hiç olmadığı kadar önemli. Bu alanda yararlanılabilecek uygulamaların yanı sıra kişisel oto-kontrolün de öne çıkacağına şüphe yok. Daha dengeli bir şekilde alışveriş yaparak bütçenizi koruyabilirsiniz.


 

Exit mobile version