Bu Tweet Kullanım Dışıdır Ne Demek?

Bu tweet kullanım dışıdır hatasıyla çok sık mı karşılaşıyorsunuz? Bu hata mesajının görüntülenmesinin olası nedenlerini sıraladık.

Görüntülemeye çalıştığınız bazı tweetler yerine bu tweet kullanım dışıdır hatası ile mi karşılaşıyorsunuz? Neredeyse her Twitter kullanıcısı, sosyal medya platformu Twitter’da gezinirken bu ifadeye denk gelmiştir.

Bu ifade ile karşılaşan sosyal medya kullanıcıları da bunu görme sebeplerini merak ediyor. Siz de bu kullanıcılardan biriyseniz doğru yere geldiniz. Bu yazıda söz konusu ifadenin ne anlama geldiğini öğreneceksiniz.

Bu Tweet Kullanım Dışıdır Ne Anlama Geliyor?

Bu ifade, tweetin silindiğini, kullanıcı tarafından engellendiğinizi, kullanıcıyı sizin engellediğinizi, tweetin Twitter tarafından hassas içerik olarak işaretlendiğini ya da tweetin gizli hesaptan atıldığı anlamına gelir.

Bu Tweet Kullanım Dışıdır Ne Anlama Geliyor?

Bu hata genellikle tweeti paylaşan kişi tweeti sildiğinde görülür. Birisi eğer daha önce paylaştığı bir tweeti silerse bu tweete artık diğer kullanıcılar tarafından ulaşılamaz.

Tweetin artık kullanılamaması elbette ki her zaman tweetin silindiği anlamına gelmiyor. Kullanıcı sizi engellemiş de olabilir. Bir kullanıcı sizi engellediğinde o kişinin sadece hesabını değil, paylaştığı tweetleri de görüntüleyemiyorsunuz. Kullanıcının başka bir kullanıcının tweetine verdiği yanıt da buna dahildir.

Kişinin sizi engellemesine benzer şekilde kişiyi eğer siz engellerseniz de bu ifade ile karşılaşırsınız. Ayrıca Twitter’ın tweeti “hassas içerik” olarak algılaması da ihtimaller dahilindedir.

Twitter’ın müdahalesinin yanı sıra kullanıcının hesabı da bu ifadeyi görmenize yol açabilir. Kişi eğer hesabını herkese açık yapmamışsa o kişinin tweetlerini sadece takipçileri görebilir. Kullanıcının hesabını takip etmiyorsanız onun tweetlere verdiği yanıtları da göremezsiniz.

Bu hata mesajının başka bir sebebi de sunucudan kaynaklı sorunlardır. Twitter’ın sunucularına erişilemediğinde bu tür hatalarla karşılaşılabilir. Bu, tweetlerin var olmamasından değil, onlara ulaşılamamasından kaynaklıdır.

Sosyal medya platformunun sunucularından kaynaklı bir sorun varsa sizin beklemekten başka yapabileceğiniz bir şey yoktur. Twitter’ı bir süre sonra tekrar kullanıp kullanamadığınızı kontrol edebilirsiniz. Sorunu doğrulamak için DownDetector gibi kullanıcıların kesintileri bildirdiği araçları kullanabileceğinizi de unutmayın.

Exit mobile version