Bowers & Wilkins Formation Wedge Kablosuz Hoparlör İncelemesi

Odayı dolduran güçlü ses, premium tasarım ve lüksün buluşması ile karşınızda Bowers & Wilkins Formation Wedge kablosuz hoparlörü...

İngiliz ses teknolojileri öncülerinden Bowers & Wilkins markasının kablosuz hoparlör modellerinden Formation Wedge’i test merkezimizde ağırladık. Yüksek teknolojili model, aynı zamanda son derece zarif ve fütüristik bir tasarımla geliyor. Kutusundan çıkarır çıkarmaz sofistike malzeme kalitesini hissettiriyor Formation Wedge.

Formation serisinin iddialı modeli, petek benzeri tasarıma sahip. Önden bakıldığında düz sırtlı, yarım ay şeklinde bir elips formunda. İlgi çekici tasarım, bir masanın üzeri ya da köşe alanları doldurma konusunda iyi. 23 cm yüksekliğe sahip, dolayısıyla segmenti açısından ortalamanın üzerinde bir hayli büyük. Siyah ve gümüş olmak üzere 2 renk seçeneği sunulmuş, bizdeki model siyah.

Tescilli kablosuz ağ sistemine sahip olan modelde iki tweeter, iki orta kademe olmak üzere 40W orta kademe sürücüler ile 80W’lık bir subwoofer olmak üzere toplamda 5 sürücü bulunuyor. Toplam 240W ile Wedge, büyük odaları bile yüksek çözünürlüklü sesle doldurmak için fazlasıyla yeterli güce sahip.

Oynatma için Apple AirPlay 2, aptX HD Bluetooth ve Spotify Connect var, ayrıca serinin diğer üyelerinde olduğu gibi Roon Ready de mevcut. Bowers & Wilkins, temel müzik çalma denetleyicisi olarak Roon uygulamasını kullanmanızı öneriyor, ancak ilk kurulum için özel B&W Home uygulamasına da ihtiyacınız var. Birkaç denemeden sonra Wedge’i bir iPhone’a ve wi-fi ağımıza bağlıyoruz. 24 bit/96 kHz yüksek çözünürlüklü sesi de destekliyor.

Roon, firma tarafından şiddetle tavsiye edilirken, o olmadan müzik çalmak da mümkün; tercih ettiğiniz akış hizmeti ile keyifli bir deneyim garanti. Biz Apple Music, Tidal, Spotify ve Qobuz’dan akış yaptık. B&W Home uygulamasını kullanarak EQ ayarlarını da kolaylıkla yapabildik. Bu arada farklı kablosuz hoparlör sistemleri ile birlikte de çalışabiliyor.

Tüm detayları duymanızı esas alan ses performansı kusursuza yakın. Her enstrüman, ayırt edici özelliklerini vurgulayarak geliyor, daha da önemlisi ses detaylarının şarkıyı bir bütün olarak nasıl etkilediği konusunda size yeterli doneler sağlanıyor.

Vokaller net, dokulu ve duygusal, ancak asla aşırı değil. Bazı kablosuz tasarımlarda görebildiğimiz tizlerde aşırı keskinlik bu modelde söz konusu değil. Odanın neresinde olursak olalım, ses spektrumu boyunca ustalıkla dengelenmiş, katmanlı, dengeli ve uyumlu bir performans etkisi…

Bowers & Wilkins Formation Wedge’in piyasada az sayıda doğrudan rakibi var, biz mükemmel ve daha pahalı Naim Mu-so 2’yi de biliyoruz. Mu-so 2 ile yarışır düzeyde olduğunu belirtmeliyiz. Sakin, kontrollü, net. Soğukkanlı.

Bowers & Wilkins Formation Wedge, göz ardı edilemeyecek türde ayrıntılı, dengeli, uyumlu sesler sunuyor. Bu özellikler onu kategorisinde sınıfının lideri haline getiriyor.

Bowers & Wilkins Formation Wedge Kablosuz Hoparlör

Artıları

Eksiler

 

 

Exit mobile version