Bluesky Kullanıcı Sayısı Umut Veriyor

Bluesky kullanıcı sayısı, Rose Wang tarafından paylaşıldı. Uygulamanın gelecekte oldukça ilgi göreceği anlaşılıyor.

Bluesky Kullanıcı Sayısı Umut Veriyor

X ya da eski adı ile Twitter’ın alternatifi olma yolunda ilerleyen Bluesky, kullanıcı sayısı bakımından oldukça umut verici bir noktaya geldi.

En büyük rakipleri ile kıyaslanacak olduğunda elbette küçük bir topluluk gibi görünebilir ama bugüne kadar çoğu kullanıcı tarafından erişilemeyen bir hizmet olduğu göz önünde bulundurulursa aslında kaydedilen ilerlemenin inanılmaz olduğu söylenebilir.

Bluesky Kullanıcı Sayısı 1 Milyona Ulaştı

Bluesky, kısa bir süre önce 1 milyon kullanıcıya ulaştı. Bluesky ekibinden Rose Wang, X üzerinden yaptığı açıklamada hizmetin kullanıcısının 1 milyonu aştığını gösteren bir görüntü paylaştı.

Hizmetin uygulaması temmuz ayında 1 milyon yüklemenin üzerine çıkmayı başarmıştı. Bununla birlikte şimdiye kadar 1 milyon kullanıcı sınırına da ulaşılamamıştı. Wang, TechCrunch’a verdiği yanıtta indirme sayısı ile mevcut kullanıcı sayısı arasındaki tutarsızlığın davet kodundan kaynaklı olduğunu belirtmişti.

Uygulamayı daha fazla kişi indiriyordu ama giriş yapmak için davet koduna ihtiyaçları vardı. Davet kodu da herkese verilmediğinden uygulamanın aktif kullanıcılarının rekor sayıda olduğundan bahsetmek imkânsızdı.

Meta’nın kendi X (veya Twitter) rakibi olan Threads, Bluesky’ın tam tersi bir strateji uyguladı. Bu uygulama, Meta’nın bir diğer uygulaması olan Instagram ile bağlantılı bir şekilde kullanıma sunuldu. Bu sayede Instagram kullanıcıları sorunsuz bir şekilde Threads’e geçiş yapabildi.

Strateji çok büyük başarı getirdi. Öyle ki 24 saatten daha kısa bir süre içinde milyonlarca yeni hesap oluşturuldu. Bir hafta gibi bir sürede de uygulamanın 100 milyondan daha fazla kullanıcısı oldu.

Exit mobile version