Bitcoin Büyük Düşüş Yaşadı

Kripto para birimi olan Bitcoin, Aralık 2020'den bu yana ilk kez 20.000 doların altına düşerek yatırımcıyı tedirgin etti.

Bitcoin Cumartesi günü 20.000 doların altına düşerek 18 ayın en zayıf seviyesine geriledi ve yatırımcının sektördeki artan sıkıntılar ve daha riskli varlıklardan genel geri çekilme konusundaki endişeleri üzerindeki düşüşü genişletti.

Kripto para birimi borç verme şirketi Celsius, hesaplar arasındaki para çekme ve transferleri dondururken, kripto şirketleri çalışanları işten çıkarmaya başladıktan ve bir kripto para hedge fonunun başının belaya girdiğine dair haberler çıktıktan sonra, dijital para sektörü bu hafta darbe aldı.

ABD hisse senetleri, artan faiz oranları ve artan resesyon olasılığı korkuları nedeniyle iki yılın en büyük haftalık yüzde düşüşünü yaşadı.

En büyük kripto para birimi olan Bitcoin, daha önce Aralık 2020’den bu yana en düşük seviyesi olan 18.732 dolara dokunarak en son %7.79 düşüşle 18.848 dolardan işlem gördü.

Bu yıl yaklaşık %59 düşerken, rakip kripto para birimi Ethereum destekli eter %74 düştü. 2021’de Bitcoin 68.000 doların üzerinde zirve yaptı.

Cumartesi günü The Americas OANDA Kıdemli Piyasa Analisti Edward Moya, “20.000 doları kırmak, kripto endüstrisi için güvenin çöktüğünü ve son stresleri gördüğünüzü gösteriyor” dedi.

Moya, “Büyük ralliden en gürültülü kripto amigoları bile şimdi sessiz. Uzun vadede hala iyimserler ama bunun dipten satın alma zamanının geldiğini söylemiyorlar” dedi.

Sektör ayrıca Coinbase Global Inc (COIN.O), Gemini ve Blockfi gibi şirketlerin yatırımcıların riskli varlıkları terk etmesiyle binlerce çalışanı işten çıkaracaklarını söylemesiyle de zarar gördü.

Slayt, varlığı satın alan perakende yatırımcıları vuruyor. Moya, perakende alıcılara atıfta bulunarak, “Sonsuza kadar yara izi kalacak çok sayıda insan var. Ama hala uzaya girmek üzere olan birçok insan var ve hala ilgi devam ediyor. İlgi sadece geçen yıl patladı ve çoğu insan küçük başladı.” dedi.

DoubleLine Capital’in CEO’su Jeffrey Gundlach Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Bitcoin’in 10.000 dolara düşmesine şaşırmayacağını söyledi.

Diğerleri, derinleşen düşüşün daha fazla yatırımcıyı, pandemik teşvik döneminde diğer riskli varlıklarla birlikte yükselen bitcoini boşaltmaya zorlayabileceğini söylüyor.

“Bitcoin 10 Bin Doların Altına Düşebilir”

New York’taki Infrastructure Capital Management’ın baş yatırım sorumlusu Jay Hatfield, “Bitcoin için 20.000 dolar seviyesi önemli bir teknik seviye ve aşağıdaki düşüş, zorunlu tasfiyelerle sonuçlanan daha fazla marj çağrısını tetikleyebilir. Fed likiditesine dayalı balon tamamen patladığında Bitcoin bu yıl 10.000 $ seviyesinin altına düşebilir ve Bitcoin pandemi öncesi seviyelerine geri dönebilir.” dedi.

Cumartesi gününün en düşük seviyelerinde, bitcoin, düşüş hissini güçlendirebilecek teknik analiz tarafından belirlenen kilit seviyelerin altında kapanma tehlikesiyle karşı karşıyaydı.

Bu seviyelerden biri, pandemi sırasındaki yükselişinin %76.4 Fibonacci geri çekilme seviyesi olan 19.225 dolardı. Diğeri, 2017’de zirveye ulaşan önceki bitcoin rallisi için yüksek döngü olan 19.666 dolardı.

Exit mobile version