Bitcoin Alım-Satım için İdeal Uygulamalar

Karşılaşılan tüm olumsuzluklara rağmen kripto paraların global çapta popülerlikleri her geçen gün artıyor. Kripto paraya yatırımın da artışa geçtiği bu günlerde, kripto para yatırımcıları piyasada bilinen ve kripto para ticaret uygulamalarını arayışa geçmektedir. Piyasada hali hazırda birçok kripto para ticaretinin yapıldığı uygulamaların olmasıyla birlikte bu yazımızda sizler için en popüler kripto para ticareti uygulamalarını listeledik.

Sizler için hazırlamış olduğumuz listede, kripto para ticaretinde en popüler uygulamaları sizlere sunuyoruz. Hazırlamış olduğumuz listede herhangi bir sıralama olmaksızın, uygulamalar hakkında bilgi ve fikir sahibi olmanız için listelemekteyiz.

Bu yazımızda;
– Stormgain
– Robinhood
– Coinbase
– Kucoin
– Binance
– XCOEX uygulamaları hakkında ön bilgi ile birlikte avantajları ile dezavantajlarından bahsedeceğiz.

En Popüler 7 Kripto Para Ticareti Uygulaması

Stormgain

Stormgain, birçok kripto para ticareti işlemi için kredi kartı ile işlem yapmanızı sağlayan, kullanıcı ara yüzü oldukça basit ve altyapısı en sağlam kripto para ticareti uygulamalarından birisidir. Çeşitli araçlara ve göstergelere sahip grafikler sunan Stormgain, kullanıcılar tarafından belirli çiftlerde 100 kata kadar ticari işlem yapmalarını sağlayan marj hesapları içinde kullanışlıdır. Fakat bu konuda bazı kripto para ticareti çiftlerinde Tether, bazılarında ise Bitcoin ile eşleşmektedir.

Stormgain Uygulamasının Avantajları

·        Yaklaşık 5 saniye süren ve oldukça kolay kayıt olma işlemi

·        Risksiz ticaret için ücretsiz pratik yapma imkanı

·        Alım ve satım işlemlerinde en düşük komisyon

·        Fiyatlarda ani düşüş ve çıkışlarda uyarı ve sinyal göndermesi

Stormgain Uygulamasının Dezavantajları

·        Kripto para ile yatırım işlemi yapmanıza izin verir fakat itibari para ile işlem yapamazsınız.

Robinhood

Uzun zamandır kripto para piyasasında bulunan Robinhood, 2019 yılının ikinci çeyreğinde yayınlamış olduğu uygulama ile kripto para ticareti uygulamaları arasında yer almıştır. Kısa süre içerisinde yatırımcılar tarafından tercih edilen ve popülerliği kazanan Robinhood, dijital varlıklar bölümü ile kendini ön plana çıkarmaktadır.

Uygulamanın ilk kez kripto para ticaretine giren kişiler tarafından tercih edilmesinin en büyük sebeplerinden birisi ücretsiz işlem komisyonları olmasıdır. Kullanıcılar herhangi bir komisyon ücreti ödemeden kripto para, ETF ve hisse senedi gibi ticari işlemleri yapabilmektedirler.

Robinhood Uygulamasının Avantajları

·        İlk kez kripto para ticaretine girenler için kullanışlı kolay ara yüze sahip bir uygulama

·        Minimum hesap bakiyesi gerektirmemektedir

·        Hiçbir komisyon ücreti bulunmamaktadır

·        Sıradan ticaretler için kripto para alım satım işlemlerini kolaylaştırır

·        Kripto para dışında hisse senedi, opsiyon ticareti ve ETF ticareti yapılmasını da destekler

Robinhood Uygulamasının Dezavantajları

·        Diğer uygulamalara göre daha sınırlı özellikleri bulunmaktadır

·        Araştırma raporu sunmaz

·        Uygulama içerisindeki bazı işlemleri Premium kullanıcılar tarafından kullanılmaktadır

Coinbase

En büyük ve en çok tercih edilen, birçok ülkede hizmete sunulan kripto para ticaret uygulaması olan Coinbase doğrudan olarak bir banka hesabınız ile eşleşebilmektedir. Bu sayede işlemlerinizin oldukça hızlı olmasını sağlayan Coinbase uygulaması kullanıcıları için birçok özelliğini sunmaktadır.

Coinbase kripto para ticaret uygulaması dünya üzerinde yaklaşık 36 ülkede hizmet vermektedir. BTC, ETH, ETC, LTC, BAT, ZRX, ZEC ve USDC gibi daha birçok kripto para birimini desteklemesiyle birlikte alım satım işlemlerini de gerçekleştirebilmektesiniz.

Coinbase Uygulamasının Avantajları

·        Kredi kartı veya banka kartları ile anında dijital varlık işlemlerinin yapılmasını sağlar

·        Yatırımcıların güvenli bir şekilde Bitcoin yatırımlarını gerçekleştirmesine izin verir

·        Hemen hemen bütün büyük ve bilinen kripto para ticaretlerini destekler

·        Likitide bakımından en çok tercih edilen uygulamalardan birisidir

·        Piyasada uzun zamandır bilinen ve köklü olan firmalardan birisidir

Coin Uygulamasının Dezavantajları

·        Müşteri hizmetleri, uygulama kullanıcılarının deneyimlerine bağlı olarak tatmin edici olmadığı biliniyor

·        Coinbase kripto para uygulaması, BTC gibi kripto para alım ve satım işlemlerinizdeki alışkanlıklarınızı izleyebilir

Kucoin

Kripto para borsasında köklü bir firma olan Kucoin, kredi kartı veya banka kartlarından istediğiniz kripto para biriminin kolayca ticaretini yapmanızı sağlamaktadır. Kolay kullanımı bulunan bir ara yüze sahip olan Kucoin, uygulama üzerinden devamlı olarak işlem yapan kullanıcılarına birçok fırsat sunmaktadır.

 

Kucoin, gerçek zamanlı fiyat grafikleri ile kolay para analizi yapmanızı sağlar. Coinbase uygulaması gibi güvenli ve güçlü bir altyapıya sahip olan Kucoin, 2FA ile ikili doğrulama sistemini kullanmaktadır. Böylelikle güvenlik açısından oldukça yüksek bir durumda olmasıyla birlikte yatırımcılar hiçbir sorun yaşamadan kripto para ticaretlerini gerçekleştirmektedir. Ayrıca Kucoin uygulaması müşteri hizmetleri konusunda diğer uygulamalara göre daha iyi sonuç vermesiyle birlikte yatırımcılara 7/24 olarak hizmet vermektedir.

 

Kucoin Uygulamasının Avantajları

 

Kucoin Uygulamasının Dezavantajları

 

Binance

Ticaret hacmine göre kripto para piyasasında köklü ve en bilinen uygulamalardan birisi olan Binance, Bitcoin dahil piyasada bulunan neredeyse bütün kripto paraları desteklemesiyle birlikte alım satım işlemlerinizi de kolaylıkla gerçekleştirebilmektesiniz.

Diğer kripto para uygulamalarına göre daha profesyonel özellikler sunan Binance, BTC-USDT ticaret çiftince 125x’e kadar kaldıraçlı ve vadeli işlem ticaretini destekler.

Köklü bir uygulama olmasıyla birlikte canlı grafik, uyarı ve profesyonel ticaret araçları ile piyasada kendini kanıtlamıştır.

Binance Uygulamasının Avantajları

Binance Uygulamasının Dezavantajları

XCOEX

Uluslararası bir kripto para ticareti uygulaması olan XCOEX, kripto para yatırımına yeni başlayan yatırımcılar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Kripto para piyasasına yeni giren kişiler için basit ve kullanışlı bir ara yüze sahip olması, yatırımcılar tarafından tercih edilmesinde büyük rol oynamaktadır.

XCOEX Uygulamasının Avantajları

Sonuç olarak kripto para ticaretinde kullanılması açısından birçok uygulama bulunmaktadır. Bu uygulamalardan bazıları profesyonel yatırımcılar için yüksek kapasiteli özellikler sunuyorken, bazıları ise yeni kripto para yatırımcıları için kolay kullanımıyla tercih edilmektedir.

Kripto para ticaret uygulaması kullanmanın sağladığı faydalar

Bitcoin ve diğer kripto paraların alım satım gibi ticari işlemleri için mobil uygulamalar, kullanıcılar ve kripto para yatırımcıları için büyük kolaylık sağlamaktadır. Kripto para ticareti uygulamaları; anlık olarak piyasayı takip etmenize yardımcı oluyorken, bilgisayar ekranı başında uğraşmadan mobil uygulamalar üzerinden günün her saatinde alım satım gibi ticari işlemlerinizin kolay bir şekilde anında gerçekleşmesini sağlamaktadır.

Devamlı olarak takip edilmesi gereken kripto para piyasasında anlık iniş ve çıkışların gerçekleşmesinden dolayı yatırımcılara kolaylık sağlayan kripto para uygulamaları, alım satım işlemlerinizde karar vermeniz doğrultusunda size yardımcı olmaktadır.


 

Exit mobile version