BiP Uygulaması Nedir? Güvenli mi?

BiP uygulaması nedir, güvenli mi, kullanılmalı mı? Bu uygulamanın güvenli olup olmadığıyla ilgili soruları olanlar için bir yazı hazırladık.

BiP Uygulaması Nedir? Güvenli mi?

BiP uygulaması nedir, güvenilir midir?  Bu ve buna benzer sorular özellikle alternatif bir mesajlaşma uygulaması arayışında olan akıllı telefon kullanıcılar tarafından çok sık soruluyor.

Bu yazıda kullanıcıların kafasındaki BiP ile ilgili soru işaretlerini farklı alt başlıklar altında gidereceğiz. Siz de bu akıllı telefon kullanıcıların arasında yer alıyorsanız cevabını merak ettiğiniz soru başlığına gidebilirsiniz.

BiP Uygulaması Nedir?

BiP, Turkcell tarafından geliştirilen, Android ve iOS platformlarında kullanıma sunulan ücretsiz bir mesajlaşma uygulamasıdır. Uygulama özellik bakımından WhatsApp Messenger gibi alternatifleri ile aynı konumda yer almasını sağlayacak genişlikte bir yelpazeye sahiptir.

WhatsApp ve Telegram gibi uygulamalarda çıkartmaları kullanmaktan hoşlanıyorsanız bunu BiP’te de yapabilirsiniz. Eğlenceli vakit geçirmek isterseniz Facebook Messenger gibi uygulamarda bulunan oyunlara benzer oyunları BiP’te oynayabilirsiniz. Konum paylaşmanız mı gerekiyor? Bunu BiP üzerinden de yapabilirsiniz.

Bu uygulama üzerinden paylaştığınız fotoğraflar ve videoların kalitesi ise BiP’i öne çıkaran yanlarından biridir. Bir fotoğraf paylaşırken yaşanan kalite kaybı maalesef ki birçok uygulamada karşılaşılan bir durumdur. BiP ise medya paylaşımını mümkün olduğunca kaliteli bir şekilde gerçekleştirmenizi sağlıyor.

BiP uygulaması da tıpkı diğer birçok anlık mesajlaşma uygulama gibi süreli mesajlar göndermenize olanak tanıyor. Karşı tarafa gönderdiğiniz mesajın eğer belirli bir sürenin sonunda iki taraftan da otomatik olarak kaldırılmasını isterseniz mesajlarınızı buna göre ayarlayabilirsiniz.

BiP Uygulaması Güvenli mi?

BiP uygulamasının arkasında Turkcell bulunuyor. Geliştiricilerin ifadelerine göre göre BiP ile yapılan görüşmeler ve mesajlaşmalar uçtan uca şifreleniyor. Bu sayede mesajlar, görüntülü ya da sesli görüşmeler sadece karşı taraf ile sizin aranızda kalıyor. Konuşmaya üçüncü bir kişinin dahil olması mümkün olmuyor.

Aynı ifadelere göre uçtan uca şifreleme WhatsApp’ta olduğu gibi BiP’te de varsayılan olarak etkindir. Bu, özelliği etkinleştirmek için ayrıyeten ayarlarla uğraşmanıza gerek olmadığı anlamına geliyor. Sesli, görüntülü görüşmeleriniz, mesajlarınız, karşı tarafa gönderdiğiniz medya ögeleri bu sayede otomatik olarak şifreleniyor.

BiP, mesajları saklamadığını, gönderilen mesajların alıcılara ulaşılana kadar şifreli olarak iletildiğini, iletilir iletilmez de silindiğini belirtiyor. Kullanıcı verilerinin silinmesi için tek yapılması gerekeninse hesabı silmek olduğunu ifade ediyor. Ayrıca verilerin şifreli şekilde sadece Türkiye’de tutulduğunu öne sürüyor.

Exit mobile version