Bilim Ölümü Yenecek mi?

ölümsüzlük

Dünya’nın en eski ve gözde teknoloji şirketlerinden bir tanesi konumunda olan Merck, firması dahilinde yapılan araştırmalara göre ölüm yenilebilir… Evet yanlış duymadınız, ölüm yenilebilir.

Nasıl ve Ne Şekilde Olabilir?

Günümüzde Dünya üzerinde son derece aktif bir şekilde çalışmakta olan, teknoloji firmaları, birçok 3D yapay organlar ve benzeri çeşitlilikte olan birçok iç organları detaylı ve etkili bir biçimde ürete bilmekteler…

Bunların arasında, ıspanak yaprağından yapay kalp, bireylerin beyinlerine takılmakta olan beyin implantları gösterilebilir.

Geleceğin Dünyasında söz konusu icatlar etkili ve hasarsız bir şekilde insan vücuduna uyarlanabilir. Ve dahi o denli gelişmiş teknolojinin yanında söz konusu ürünler, günümüzün IV yoldan verilmekte olan ilaçları gibi, teknolojik cihazlar vücutlarımıza zerk dahi edilebilir…

Öyle ki söz konusu teknoloji neticesinde bu durum bireylerin beyinlerinin ölümsüzlüğe dair yol açtığının kesin ve net olarak kanıtıdır. Dünya’nın farklı bölgelerinde etkili bir şekilde faaliyet göstermekte olan birçok bilim adamı bu yönde çalışmalarını sürdürmektedir. Öyle ki bu gelecek zannedildiği kadar uzakta da değildir.

Peki Bu Ölümsüzlük Olur mu?

Evet artık insanlar ölmezler doğru… Fakat bir robot dahilinde yaşamak durumunda kalacaklardır. Gelişen teknoloji ile bununda çözümünün yapay insan vücutları olduğunu var sayarsak, evet ölümsüzlük artık var olabilir.

Fakat evrim konusu bu alanda ciddi anlamda sekteye uğramakta ve insanları düşünmeye itmektedir. Öyle ki insanlığın gelişimi dahilinde insanların daimi olarak doğması ve ölmesi gerekmektedir. Öyle ki ancak ve ancak bu şekilde evrim gerçekleştirilebilir. Evrimle birlikte insanlık gelişime uğrayacak ve olduğunun daha da üzerine de çıkacaktır. Söz konusu olan bu teori açısından, düşünüldüğünde insan teknolojileri dahilinde ölümsüzlük, oldukça tehlikelidir.

Exit mobile version