Bilim İnsanları Twitter’dan Çekiliyor!

Son yapılan bir ankete göre bilim insanları Twitter'ı bırakıyor, onun yerine daha farklı alternatiflere yönelmeye başlıyor.

Bilim İnsanları Twitter'dan Çekiliyor!

Pew Research, bu yılın başlarında Twitter kullanıcılarının çoğunun Elon Musk’ın geçen yıl Twitter’ı satın almasından bu yana sosyal medya platformunda daha az zaman geçirmeye başladığını bildirdi.

Yeni paylaşılan veriler, başka bir önemli kullanıcı grubunun da artık X olarak adlandırılan hizmetten geri çekildiğini gösteriyor.

Bilim İnsanları Alternatiflere Yöneliyor

Binlerce bilim insanıyla yapılan bir ankete göre Twitter kullanan araştırmacıların yarısından fazlası, sosyal medya platformu X’te geçirdiği süreyi azalttığını ya da tamamen bıraktığını belirtti. Ankete katılanların neredeyse yarısı Mastodon gibi alternatif sosyal ağlara yöneldiğinin de altını çizdi.

Ankete katılan 9.200 araştırmacının yüzde 47’sinden fazlası siteyi kullanma oranını azalttığını, yaklaşık yüzde 7’si siteyi tamamen bıraktığını söyledi. İlginç bir şekilde neredeyse aynı sayıda kişi geçen yıl en az bir yeni platformda daha hesap açtığını dile getirdi.

Bilim insanlarının yöneldiği platformların arasında Musk’ın Twitter’ı satın aldığını duyurmasından bu yana önemli bir büyüme gösteren Mastodon öne çıktı. Araştırmacıların yaklaşık yüzde 47’si geçen yıl açık kaynaklı platformu kullanmaya başladığına dikkat çekti. LinkedIn ve Instagram, araştırmacıların sırasıyla yüzde 35 ve yüzde 27’sinin ilgisini çekerek bir sonraki en popüler platformlar oldu.

İlginç bir şekilde Meta’nın Twitter rakibi Threads, anketin yapılmasından sadece birkaç gün önce piyasaya sürülmesine rağmen dördüncü sırada yer aldı.

Pew Research verilerinde olduğu gibi, Nature sayesinde elde edilen veriler de Twitter’daki aktifliğin önemli ölçüde azaldığını gösterdi.

Exit mobile version