İndirilmesi Gereken Bilgisayar Programları

İnternet kullanıcıların yüklemesi gereken bilgisayar programları neler? İşte bilgisayar üzerinden kullanabileceğiniz yazılımlar!

Mutlaka indirilmesi gereken bilgisayar programları neler? Bazı yazılımlar, kullanıcıların günlük hayatında oldukça büyük bir öneme sahiptir. Her bilgisayarda olması gereken programları merak ediyorsanız, aşağıda bulunan listeye göz atabilirsiniz.

Yüklenmesi Gereken Bilgisayar Programları Listesi

  1. Google Chrome
  2. 7Zip
  3. Teamviewer
  4. Spotify
  5. VLC Media Player
  6. GIMP
  7. OpenShot
  8.  Free Office
  9. AVG
  10.  Zoom
  11. SumatraPDF

Bilgisayar Programları-1

1. Google Chrome

Chrome, gelişmiş özellikleri ve başarılı kullanıcı arayüzü ile dikkat çeken bir web tarayıcısıdır. Google tarafından geliştirilen internet tarayıcısının kullanımı tamamen ücretsizdir. Uzantı desteğine sahip olan tarayıcı, bu konuda geniş bir yelpazeye sahip.

Dünyanın en popüler tarayıcılarından bir tanesi olan Chrome, gelişmiş özelliğinin yanı sıra kolay bir kullanıma sahiptir. Bu nedenle internette gezinmek için tarayıcı arıyorsanız Google Chrome’u indirebilirsiniz.

2. 7Zip

Windows işletim sistemi için geliştirilen 7Zip, dosya sıkıştırma programıdır. Bu yazılım sayesinde dosyaları arşivleyebilir veya arşivlenen dosyaları açabilirsiniz. Çok sayıda dosya formatını destekleyen programın kullanımı da oldukça kolaydır.

3. Teamviwer

Başarılı kullanıcı arayüzüne sahip olan Teamviewer, bir bilgisayarı uzaktan kontrol edebilmenizi mümkün hale getirir. Ücretsiz olarak kullanılabilen programda sohbet özelliği de mevcut.

4. Spotify

İnternet üzerinden şarkı dinleyebilmenize imkân tanıyan Spotify’da ücretsiz ve ücretli olmak üzere iki farklı sürüm bulunuyor. Kütüphanesinde çok sayıda şarkının yer aldığı hizmetin ücretli sürümünde çeşitli abonelik seçenekleri bulunuyor.

5. VLC Media Player

Çok popüler bir program olan VLC Media Player, ücretsiz medya oynatıcısıdır. WMV, MP3 ve MKV dahil olmak üzere çok sayıda dosya formatını destekleyen VLC’nin kullanıcı arayüzü de oldukça başarılıdır.

6. GIMP

Kullanımı ücretsiz fotoğraf düzenleme programı arıyorsanız, açık kaynak kodlu GIMP’i indirebilirsiniz. Photoshop alternatifi GIMP, birçok özelleştirme ve üçüncü taraf eklenti desteğine sahiptir.

7. OpenShot

OpenShot, ücretsiz video düzenleme programıdır. Bu program sayesinde videoyu kesip kırpabilir, efekt ve metin ekleyebilir ve daha birçok işlemi yapabilirsiniz. Başarılı bir kullanıcı arayüzüne sahip olan uygulamanın kullanımı da oldukça kolaydır.

8. Free Office

İndirilmesi gereken bilgisayar programları listesinde yer alan Free Office, Microsoft Office alternatifidir. Program; Microsoft Word, Excel ve PowerPoint formatlarıyla tamamen uyumludur. Bu, dosyaları görüntülemenin yanı sıra DOCX, XLSX ve PPTX gibi biçimlerde kaydedebileceğiniz anlamına gelir.

9. AVG

İnternette çok sayıda kötü amaçlı yazılım mevcut. Dolayısıyla her internet kullanıcısının bir antivirüs programına sahip olması gerekir. Bu alanda başarılı bir program olan AVG’yi indirip kullanmaya başlayabilirsiniz.

10. Zoom

Zoom, bilgisayar üzerinden video konferans düzenlenmesine imkân tanır. Dolayısıyla arkadaşlarınız veya aileniz ile görüntülü olarak görüşmek için Zoom’u kullanabilirsiniz.

11. SumatraPDF

Ücretsiz olarak sunulan SumatraPDF, ePub, PDF, DjVu ve XPS dahil olmak üzere çok sayıda dosya formatını destekler. Çok düşük bir dosya boyutuna sahip olan program, PDF veya e kitap okumak için oldukça kullanışlıdır.

Yukarıdaki indirilmesi gereken bilgisayar programları listesinde yer almayan fakat çok beğendiğiniz bir program var mı? Varsa bu uygulamayı yorumlar kısmından paylaşarak diğer kişilere tavsiyede bulunabilirsiniz. Ayrıca en iyi mesajlaşma uygulamaları listesine göz atabilirsiniz.

Exit mobile version