Bayonetta 3 Karakteri Yeniden Şekillendiriyor

Bayonetta seslendirme sanatçısı Helena Taylor, Bayonetta 3 için geri dönmeyecek ve yerine rolü üstlenen Jennifer Hale alıyor.

2009 yılından bu yana oyun piyasasında yer alan Bayonetta, 3. serisinde karakterin seslendiricisinde değişikliğe gitti. PlatinumGames’in haberine göre, Bayonetta seslendirme sanatçısı Hellena Taylor, Bayonetta 3’teki rolünü tekrar etmeyecek.

Ufukta sıcak olan Bayonetta 3’ün piyasaya sürülmesiyle, popüler franchise’ın en yeni serisiyle ilgili ayrıntılar yavaş yavaş yayınlandı. Yeni oyunla ilgili talihsiz bir gerçek, baş karakter için orijinal seslendirme sanatçısının Bayonetta 3’teki rolünü tekrar etmeyecek olmasıdır.

Bayonetta franchise’ı 2009’da başladı ve franchise’ın üçüncü bölümü olan Bayonetta 3, 2017’deki The Game Awards sırasında duyuruldu. İlk oyundan bu yana, Bayonetta adlı karakter Hellena Taylor tarafından seslendirildi.

Bayonetta 3 ile Jennifer Hale Karşımızda

Bayonetta 3’ün yeni fragmanında farklı bir seslendirme sanatçısı rol aldığından beri, Bayonetta 3’ün seslerindeki değişiklik hakkında spekülasyonlar çoktan başlamıştı. Bu, Game Informer ile yaptığı bir röportajda konuyla ilgili bir açıklama yapan PlatinumGames tarafından, yerine Mass Effect şöhretinden Jennifer Hale olduğunu belirten resmi olarak onaylandı.

Yönetmen Yusuke Miyata, bunun “çakışan koşullar” nedeniyle olduğunu söyledi ve “Jennifer’ın performansı hayal edebileceğimizin çok ötesindeydi” dedi. Hayranlar, oyunun Japonca versiyonunda Bayonetta rolünde Atsuko Tanaka’ya sahip olacağından emin olabilirler.

Yeni Karakter Sesi Risk Yaratabilir

Yeni bir seslendirme sanatçısına geçiş, özellikle orijinal oyuncu başlangıçtan beri bir franchise ile birlikteyse ve hayranlar tarafından sevilirse, riskli olabilir. Bayonetta 3’ü popüler bir franchise’ın en yeni bölümü olarak çevreleyen tüm inandırıcılık ile yaşamak için başka beklentileri de var.

Hellena Taylor’ın rolünü yeniden canlandıramaması ve Bayonetta 3’ün yer alacağı karakter kadrosuna katılamaması talihsiz bir durum. Ancak Jennifer Hale güçlü bir yedek olarak karşımıza çıkıyor. Hale’nin sicili kendisi için konuşur. Sesler arasındaki geçiş sarsıcı değil, çünkü Hale’in sesi, Taylor’ın karakterin temelini attığı yerden. Onun nasıl ses çıkarması gerektiğini seçiyor.

Pek çok yeni oyun, özellikle popüler serilerdeki yeni seriler, ister oynanışta, ister karakterlerde, hatta Bayonetta serisinde olduğu gibi yıllar içinde bahisleri artırmada bazı küçük değişikliklerle birlikte gelir. Değişimle yüzleşmek zor olabilir, ancak bunun kişinin oyundan aldığı zevk üzerinde çok olumsuz bir etkisi olmamalıdır.

Bayonetta 3, Nintendo Switch için 28 Ekim 2022’de çıkacak.

Exit mobile version