Battle.net Sunucuları Büyük Bir Saldırının Hedefi Oldu

Battle.net sunucuları için büyük bir siber saldırı düzenlendi. Siber saldırı nedeniyle oyuncular hizmete bir süreliğine erişemedi.

Battle.net sunucuları

Battle.net sunucuları, düzenlenen büyük bir DDoS saldırısından dolayı erişim taleplerine yanıt veremez hâle geldi. Bu saldırı, World of Warcraft ve Overwatch 2 başta olmak üzere Blizzard’ın en popüler oyunlarını oynayan çoğu oyuncu için büyük bir sorunu da beraberinde getirdi.

Hizmet, oyunculara geliştiricilerin geniş oyun yelpazesini incelemesi ve oynaması için tek bir yer sunuyor. Bunun yanında arkadaşlarınızla çevrim içi olarak oyun oynamanız için bir ekip oluşturmanıza da olanak sağlıyor.

Blizzard’ın oyunculara sunduğu avantajların ne kadar önemli olduğu ortada ve bunlar elde edilemediğinde oyuncular için süreç can sıkıcı bir hâl alabilir. Battle.net için yapılan siber saldırının ardından oyuncuların hizmete erişememeye başlaması, buna verilebilecek en iyi örneklerden biri olabilir.

Battle.net Sunucuları DDoS Saldırısına Maruz Kaldı

Blizzard’ın çevrim içi hizmetini sunmaya devam etmesi için kullanılması gereken sunuculara saldırı sonucunda erişimin kesilmesi ile oyuncular sorunu ilgili yerlere iletmeye başladı. Blizzard, sorundan etkilenen oyuncuların mağduriyetini gidermek için vakit kaybetmeden harekete geçti.

Blizzard tarafından paylaşılan tweette DDoS saldırılarının sona erdiği bilgisi yer aldı. Tweette ayrıca hâlâ giriş yapamayanların sorundan kurtulması için bağlantı sorunlarını giderme rehberine bağlantı verildi.

DDoS saldırısının Battle.net hizmeti üzerinde olumsuz bir etkisi oldu. Oyuncular, saldırının aktif olarak devam ettiği süreçte bağlantı kopmaları gibi çeşitli sorunlarla karşılaştı ama an itibarıyla oyuncular hizmeti kaldığı yerden kullanmaya devam edebilir.

Exit mobile version