Batman İzleme Sırası Nedir?

Batman izleme sırası nedir sorusundan yola çıkarak Batman karakterinin olduğu filmleri izleyeceklere bir liste hazırladık.

Batman İzleme Sırası Nedir?

Batman izleme sırası nasıl olmalı gibi sorularınız mı var? Bu gibi sorulara cevap aramakta olan izleyiciler genellikle Batman’in olduğu filmleri rastgele izlemiş ya da hayatında hiç Batman karakterinin içinde bulunduğu filmi izlememiş kişilerden oluşuyor.

Bu karakterin olduğu filmleri şimdiye kadar izlemediyseniz bir an önce izlemenizi tavsiye ederiz. Ne de olsa çok az süper kahraman sinema sektöründe çeşitli ünlü oyuncular tarafından canlandırılabiliyor.

Batman, diğer karakterlerden farklı olarak her dönem bir önceki dönemden daha farklı bir şekilde seyircinin karşısına çıkan bir karakter oldu. DC’nin çoklu evren girişimi ile işleri daha da karmaşık hâle getirirken sinemanın ikonik karakterlerinden Batman’in olduğu filmleri nasıl izleyeceğiniz tam anlamıyla bir soru işareti olabilir.

Neyse ki başlamanız için tüm soru işaretlerini giderecek bir listemiz var. Bu listede yer alan filmleri sırasıyla izleyerek Batman’in olduğu filmleri en başından sonuna kadar seyretmiş olacaksınız.

Batman İzleme Sırası Nasıl Olmalı?

Batman karakterinin izleyicilerle buluşması aslında çok daha uzun bir zaman öncesine dayanıyor fakat bugünkü bildiğimiz Batman’in sinemadaki yeri seksenli yılların sonunda oluşuyor.

1989 yılında vizyona giren Batman filmi izleyiciler tarafından çizgi roman versiyonuna en az sadık kalan yapım olarak görüldü ancak yine de o dönemde Batman karakterini keşfedenler için dönemin oldukça etkileyici bir dönem olmasını sağladığı söylenebilir.

Bu zamana kadar Joker karakterini canlandırıp seyirci kitlesinden en çok beğeni kazanan oyuncu Heath Ledger ise 2008 yılında gösterime giren The Dark Knight ya da Kara Şövalye filminde seyircilerin karşısına çıkıyor.

Batman, yukarıdaki filmlerin tamamında odak noktası olmuyor. Örneğin Suicide Squad filminde Batman çok kısa bir süre filmde yer alıyor. Batman’in yanı sıra Joker’in (Jared Leto) de bu filmde çok görüldüğü söylenemez.

Exit mobile version