Bahçeyi Sinema Salonuna Dönüştürün

Yaz mevsimi ile birlikte teknolojik ihtiyaçlar da farklı bir boyuta taşındı. Örneğin dışarıda geçirilen uzun saatler akşam saatlerinin esintisi taşınabilir projeksiyon ile bahçede sinema keyfini beraberinde getirdi.

Yaz aylarının son dönemecinde hala bahçenizin ‘tam kapasite’ ile kullanmıyor musunuz? Bize kalırsa birazdan tanışacağınız cihaz ve ipuçları, yazın kalan günleri ve sonraki sıcak mevsimler için size bir yol haritası olsun. İşte bahçede sinema keyfi için belirlediğimiz birbirinden yetenekli cihazlar, çeşitli ipuçları ve daha fazlası…

Anker Nebula Capsule

Anker’in taşınabilir mini projeksiyonu Nebula Capsule, geleneksel projeksiyon makinelerinin tüm yeteneklerini yalnızca bir kola kutusu büyüklüğündeki gövdesinde toplamayı başarıyor. Bahçeniz için mütevazı maliyetli bir sinema sistemi kurmak isterseniz ideal seçeneklerden biri. Aynı zamanda dünyanın en saygın tasarım ödüllerinden biri olan Red Dot Design Award sahibi olan portatif projeksiyon, akıllı telefon ve bilgisayarlara kolayca bağlanarak yüksek kaliteli görüntü eşliğinde film izleme keyfi sunuyor. Tek şarjla 3,5 saat video oynatabildiğiniz belirtelim.

Bose Soundwear Companion

Sesi kulaklıkla ya da hoparlör ile dinleme konseptini inovatif bir şekilde ele alan Bose Soundwear Companion, boyna asılıyor ve sesi dışarıya veriyor. Boynunuzda asılı bir hoparlör gibi düşünebilirsiniz, ancak sesin dışarıya çok az verilmesi, dışarıdaki sesin de çok az duyulmasını sağlayan endüstriyel mühendisliği ile fark yaratıyor. Oldukça hafif bir tasarımla gelen BoseSoundwear Companion’ın kullanımı son derece basit. Film izlediğiniz platformun (bilgisayar, vb) Bluetooth’unu açıp Bose Soundwear Companion ile eşleştiriyorsunuz. İşlem bir dakika kadar sürüyor. Ardından da filmin canlı ve detaylı seslerini dinliyorsunuz.

Optoma LH200

Ev eğlencesi alanındaki projeksiyon ve ses ürünleriyle dikkat çeken Optoma, DLP teknolojisine sahip en parlak 1080p LED projektörü LH200’le dikkat çekiyor. LH200 bahçede sinema keyfi için ideal. Aynı zamanda Blu-ray film izlemek, HD yayın yapmak ve video oyunları oynamak isteyenler için de iddialı ürünlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Öte yandan MacOS ve iOS uyumlu aygıt; dahili bataryasıyla daha uzun süreli kullanım sağlıyor. 2,5 saate varan en yüksek kullanım süresi sunan ürün hiçbir güç kaynağının bulunmadığı durumlarda veya dış mekân eğlencelerinde vazgeçilmez bir çözüm oluyor.

Soundcast VG3

Hoparlörü açıp kapatmak için kapasitif bir dokunmatik arabirime ve güç, pil ve ses düzeyini gösteren bir yakıt göstergesi LED dizisine sahip olan VG3, mükemmel kullanım kolaylığı sağlıyor. Dış mekân Bluetooth hoparlörü için benzeri görülmemiş bir özellik. VG3, 1,5 inç tam aralıklı sürücü ve zengin, tam erişimli sesler için uzun mesafeli, 3 inç woofer ile tasarlanmış. Ayrıca 15 saatlik çalma süresi ile müziği günden geceye salınıyor.

VG3, Soundcast’in birinci sınıf VGX teknolojisini kullanıyor ve 9 inç bir hoparlöre yerleştiriyor. D Sınıfı subwoofer’lar lüks bahçe sistemleri için yeterince sağlam ve hareket halindeyken kurulum için çevik bir ses sağlıyor. 8 bellek yuvası ile dahili Bluetooth 4.2 teknolojisi, Qualcomm TrueWirelessStereo (TWS) Devresi gibi özellikleri öne çıkıyor.

BenQ GV1 projektör

Fütüristik tasarımıyla dikkat çeken BenQ GV1, karşılaştığımız en iyi taşınabilir projektörlerden biri. Akıllı telefondaki YouTube videolarını duvara yansıtmak veya sevdiğiniz futbol karşılaşmalarını bahçede izlemek gibi ‘keyifli’ taleplerinize yönelik ilginç bir çözüm. Evden eve, bahçeye taşıyabileceğiniz, gündüz iş için akşam film keyfi sırasında kullanabileceğiniz bu projektör, kullanım kolaylığı da vadediyor. GV1, maksimum 200 lümen parlaklık sunuyor. 1920 x 1080 piksele kadar çözünürlük sağlıyor. Pratik bir menüye sahip. Ürünün menüde gezinmek ve ayarlar gibi diğer tüm kullanım gereklilikleri uzaktan kumandası ile gerçekleştiriliyor.

Öncelikle BenQ GV1, akıllı telefonunuz veya bilgisayarınıza kablolu ya da kablosuz olarak bağlanabilen mini bir projektör. Üstelik tasarımıyla neredeyse ‘taşınabilir bir hoparlörü’ anımsatıyor. Hoparlör ızgarası, parlak sarı renkli bir bantla üstteki projeksiyon kısmını zarif bir şekilde karşılıyor. 15 dereceye kadar hareket edebilen bu kısmın yanı sıra aygıtın üzerinde 4 tane düğme bulunuyor. Bunlar ses seviyesi, güç ve Bluetooth hoparlör olarak kullanım için bir de hızlı bağlantı tuşu. Arka yüzünde bir adet USB Tip-C bağlantı noktası ve şarj girişi var. Burada ayrıca bir HDMI girişi olabilirdi.

ViewSonic M1 Plus

Projektör uzmanlarından ViewSonic’in 1 kg’dan az ağırlığa sahip taşınabilir LED projeksiyon cihazı M1 Plus ile ister 2 saate kadar film izleme/oyun oynama, isterseniz 6 saate kadar Harman/Kardon hoparlörü ile müzik dinleme seçeneğini sunuyor. 30.000 saati bulan LED Lamba kullanım ömrü, 360 derece ayarlanabilir ayaklığı ile sizi özgürlüğün sınırlarını çizmeye zorluyor.  Zarif tasarımıyla da dikkat çeken model, bahçenize renk katacak.

B&O Play Beoplay H4

Bang & Olufsen’in bu şık tasarımlı kablosuz kulaklıkları size oldukça kaliteli bir ses deneyimi sunmayı vaat ediyor. Beoplay H4’ün kulak pedleri üzerinde ve kafa üstü bandında yumuşak bir deri malzeme kullanılmış. Ürünün geri kalan bölümlerinde ise paslanmaz çelik ve alüminyum detaylar göze çarpıyor. Her türlü giyim tarzına uyacak renk seçenekleri bulunan Beoplay H4, İskandinav tasarımını üstün bir performansla buluşturan oldukça başarılı bir model.

Libratone ZIPP Mini

Libratone ZIPP Mini, Android cihazlarınız, iPhone veya iPad’inizden tüm odayı dolduran benzersiz bir ses deneyimi için 360° ses performansı vadediyor. ZIPP Mini’nin sunduğu derin baslar, eksiksiz orta aralık ve canlı tizler sayesinde bahçenizdeyken bile ses kalitesinden ödün vermenize gerek kalmıyor. Son derece pratik ve kompakt bir boyutta olmasına rağmen, ZIPP Mini, 10 saat şarj dayanıklılığı ile geliyor ve 60 watt güçle tüm bahçede rahatlıkla duyabileceğiniz ses performansı sunuyor. Askısından tutarak taşıyabileceğiniz ürünü istediğiniz yerde (örneğin terasta) kendi SoundSpace’lerinizi oluşturmak için de kullanabilirsiniz.

Bose Freespace 51

Zeminden kulağınıza ulaşan mükemmel sese hazır mısınız? Dış mekanda- özellikle bahçenizde – favori müziğinizle rahatlama fikrine bayılıyorsunuz ama bunu yaparken aynı zamanda hem kaliteli, hem de dilediğiniz yere koyabilme esnekliği mi arıyorsunuz? İşte size bir başka muhteşem çözüm. BOSE FreeSpace 51, en iyi performansa sahip ve çok yönlü bir dış mekân hoparlörü. Havuza, güverteye veya bahçeye yerleştirebilirsiniz. Seçenekler sayısız. Bahçe yeşilliği ile uyumlu olan Freespace 51, bu nedenle zorlukla fark edilir. Ancak, sesi 360 derece ile verdiği için her yönden kaliteli bir sesin keyfine varırsınız.

Ayağınızın dibine yerleştirilen bir hoparlörün nasıl olup da bu kadar temiz ve doğal ses sağladığını merak edebilirsiniz. FreeSpace 51 hoparlörler, 360 derece ses yayımına imkan veren istisnai şekilde geniş kapsama alanı sağlıyor. Sağlam, hava geçirmez kasa ve aşağı doğru ses veren 11,4 cm.lik Tüm frekans hoparlörler, zorlu koşullara yıl boyunca ses verecek şekilde dayanıklı. Müziğinizi önemsiz görünen nüanslarının, dış mekânda ne kadar belirginlik kazandığını göreceğiniz 1. sınıf bir ürün.


 

Exit mobile version