Bağlı Olduğun WiFi Şifresi Nasıl Öğrenilir?

WiFi şifresi değiştirdiniz ancak cihazlarınıza henüz tanımlamadan aklınızdan çıktı, unuttunuz mu? Peki WiFi şifrenizi nasıl öğreneceksiniz? İşte size bununla ilgili detaylı bilgileri paylaşıyoruz.

WiFi şifresi ile evinizde internete çeşitli cihazlarla ulaşma şansına sahipsiniz. Kablosuz olarak bilgisayarınızdan, telefonunuzdan, tabletinizden ya da diğer cihazlardan WiFi internet ile bağlanıyorsunuz. Şifrenizi değiştirdiniz ancak yeni cihazlarınıza kaydetmeden unuttunuz. Bunun için ne yapmanız gerekiyor? İşte sizlere Modem şifrenizi hatırlamak için yapmanız gerekenleri anlatıyoruz. Gelin modem şifrenizi nasıl öğreneceğinize birlikte bakalım.

Windows İşletim Sisteminde WiFi Şifresi Öğrenme

Bilgisayardan WiFi şifresi öğrenmenin bir yolu denetim masasını kullanarak öğrenmedir.

Mac OS İşletim Sisteminde Wi-Fi Şifresi Öğrenme

Eğer Mac OS işletim sistemi kullanan bir bilgisayarınız varsa, aşağıdaki yönergeleri uygulayarak WiFi şifrenizi öğrenme şansına sahipsiniz. Aşağıda yer alan yönergeler Mac OS 10.0 dahil olmak üzere günümüzde çıkan en son macOS sürümüne kadar geçerlidir.

Modem Arayüzünden WiFi Şifre Öğrenme

Modeminizin arayüzü şifresini biliyorsanız WiFi şifresini telefondan veya bilgisayardan kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Bunun için öncelikle modeme WiFi veya ethernet kablosu ile bağlı olmalısınız.

Android Telefondan Kablosuz İnternet Şifresi Öğrenme

iOS Telefondan Modem Şifresi Öğrenme

iPhone telefonlarda WiFi şifresi paylaşmak için telefonunuzda en az iOS 11 sürümü yüklü olması gerekmektedir. Daha düşük sürümlerde bu işlem desteklenmemektedir.

Bir BAT Dosyası ile Wi-Fi Şifresi Öğrenme

Eğer her seferinde ayar seçenekleri arasında dolaşıp durmak istemiyorsanız, kısa bir hazırlıkla ağ şifresini öğrenme işini tek bir tıklamaya indirmeniz de mümkün. Bunun için, bir BAT dosyası hazırlamamız gerekiyor.

netsh wlan show profile name=”YOUR_SSID” key=clear
pause

Exit mobile version