Bağlantı sıfırlandı hatasının birkaç sebebi vardır fakat hepsi aynı sonuç ile karşılaşmanıza neden olur. Google Chrome, Mozilla Firefox ve benzeri herhangi bir web tarayıcısı aracılığı ile erişim sağlamaya çalıştığınız web sitesi yüklenmez.
Bu sorunu çözüme kavuşturmak için nereden başlayacağınızı bilmeniz gerekiyor. Sorun büyük bir çoğunlukla kendiliğinden düzelse de bazen kullandığınız yazılımların ya da hatalı DNS yapılandırmasının da buna etkisi vardır. Böyle bir kötü senaryoda sorunu çözmek için kendiniz bazı adımlar atmalısınız.
Nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız aşağıda yer alan çözüm yollarını uygulayabilirsiniz.
Bağlantı Sıfırlandı Hatası İçin Çözüm Yolları
- Farklı bir web sitesine erişmeye çalışın.
- Tarayıcı ön belleğini temizleyin.
- Başka bir web tarayıcısı kullanın.
- VPN’i devre dışı bırakın.
- DNS ön belleğini temizleyin.
Bu hata eğer uzun bir zamandır düzelmiyorsa yukarıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz. Bunların nasıl uygulanacağını aşağıdan öğrenebilirsiniz.
Farklı Bir Web Sitesine Girmeye Çalışma
Diğer web sitelerine erişmekte hiçbir sorun yaşamıyorsanız soruna neden olan hedef web sitesinin sunucusu olabilir. Bu durumda tek yapılması gereken biraz beklemek ve daha sonra tekrar o web sitesine erişmeye çalışmaktır.
Web sitesinin sahibi ile iletişime geçmeniz mümkünse web sitesine erişilemediğini web sitesinin sahibine iletebilirsiniz.
Tarayıcı Ön Belleğini Temizleme
Sorun geçici dosyalarla da ilgili olabilir. Chrome kullanıyorsanız sağ üst köşedeki üç noktaya basın. İmlecinizi “Diğer Araçlar” bölümüne getirin. “Tarama verilerini temizle” seçeneğine basın. Çerezler ve diğer site verileri” ile “Ön belleğe alınan resimler ve dosyalar” seçeneğini işaretleyin. “Verileri temizle” seçeneğine basarak verileri temizleyin.
Başka Bir Web Tarayıcısı Kullanma
Chrome, Firefox, Safari gibi web tarayıcıların her biri farklı şekillerde çalışır. Bir web sitesine erişmek istediğinizde arka planda gerçekleştirilen işlemler farklılık gösterir. Bu nedenle Chrome kullanıyorsanız Opera, Firefox gibi diğer tarayıcılardan da ilgili web sitesine erişmeye çalışın.
VPN’i Devre Dışı Bırakma
VPN kullanıyorsanız sorun kullandığınız VPN çözümünden kaynaklı olabilir. Hatayı almanızın sebebinin bu olmadığını doğrulamak için VPN hizmetini geçici olarak devre dışı bırakıp web sitesine girmeyi deneyin.
DNS Ön Belleğini Temizleme
Windows işletim sistemini kullanıyorsanız DNS ön belleğini temizleyerek sorundan kurtulabilirsiniz. Windows + S tuşlarına basın, arama kısmına “cmd” yazın. Komut İstemi ile eşleşme sağlandıktan sonra Control + Shift + Enter tuşlarına basarak Komut İstemi’ni yönetici olarak çalıştırın.
Komut satırına tırnak işaretlerini dahil etmeden “ipconfig /flushdns” yazın ve Enter tuşuna basın. Daha sonra “ipconfig /release” yazıp Enter tuşuna basın. Son olarak “ipconfig /renew” yazın.