B-Good ‘Konuşan’ Tansiyon Aleti (İnceleme)

Sağlık teknolojilerinde beklenen inovasyon artık oluştu ve karşınızda konuşan tansiyon aleti B-Good. İşte cihazın özellikleri...

B-Good tansiyon aleti benzerlerinin üstünde bir seviyede… Tansiyon aletleri, sağlık teknolojilerinde öne çıkan aygıt durumunda. Orta yaş nüfusun bulunduğu hemen her evde bulunan bu aygıtlarda kol tipi-bilek tipi olmak üzere kullanım alternatifleri ve sistolik (SYS-büyük) tansiyon, diastolik (DIA-küçük tansiyon) ve nabız sayısının gösterilmesi esas alınıyor. Bu arada daha genç yaşlarda da tansiyon sorunları söz konusu olabiliyor ve bu nedenle tansiyon aletlerinin kullanıldığı yaş aralığı bir hayli geniş.

Tansiyon aletlerinde bilek tipinde aygıt ve beraberindeki manşet ile kullanım gerçekleşirken daha yaygın olan kol tipinde manşet, dirseğin üst kısmından itibaren kola sarılıyor. Genelde tek bir düğmeyle başlayan süreçte kolunuzdan tansiyon ölçümü yapılıyor. Bu kapsamdaki aygıtlarda hafıza gibi özelliklerle daha önceki ölçümlerin görüldüğü de biliniyor. Test merkezimizin konuğu olan sağlık teknolojisi B-Good Konuşan Tansiyon Aleti’nde (Model: DBP-1368) ekranda okunan ölçüm sonuçlarına bir inovasyon getiriliyor ve veriler Türkçe olarak okunuyor. Bir dizi detay açıklama ile birlikte gerçekleşen okuma işlemi özellikle ileri yaştaki kullanıcılar açısından son derece önemli bir inovasyon. Zira okuma güçlüğü nedeniyle ekrandaki sayıların görülmesinde güçlük yaşanabildiği biliniyor. Detaylara geçelim…

B-Good ‘Konuşan’ Tansiyon Aleti’nin kutusunda iple ağzı kapatılabilen kullanışlı bir saklama çantası bulunuyor. Çantası sayesinde güvenle muhafaza edebilir, çantanızda ya da bavulunuzda taşıyabilirsiniz. 4 adet ince kalem pille gelen aygıtın Türkçe kullanım kılavuzu da yanında. Ürün standart manşet ve geniş ekranlı cihaz ikilisinden oluşuyor, manşetin cihazdaki ilgili porta (hava jakı olarak bilinir) takılması gerekiyor, ardından kullanıma hazır; yapılması gereken tek şey kola bağlamak ve ‘güç’ düğmesine basmak. Ardından ölçüm saniyeler içerisinde gerçekleşiyor ve güvenilir sonuçlar hem ekrandan görünüyor hem de sesli olarak aktarılıyor.

Güvenilir ve klinik olarak doğrulanmış aygıtı farklı tansiyon aletleri ile karşılaştırdık. Sonuçlar aynıydı, bu noktada eksik ya da yüksek ölçüm sonuçları vermediğini gözlemledik.

Tansiyon aleti 4 adet ince kalem pille çalışıyor. Ayrıca AC Adaptör jakı mevcut, ancak kutu içeriğinde AC adaptörü bulunmuyor, haricen satın alınabilir.

Ekranında sunulan bilgiler pili azaldığında yanan düşük pil göstergesi, Dünya Sağlık Örgütü kan basıncı sınıflandırmalarına göre ‘düşük’ ya da ‘alçak’ sonuçları vurgulayan göstergeler, düzensiz kalp atışı göstergesi, son 3 sonuç ortalaması, tarih ve saat bilgileri şeklinde. Son 3 sonuç ortalaması bir hayli iyi bir artı, zira buradan genel gidişatı önceki sonuçlar üzerinden takip edebilmek mümkün hale geliyor.

Türkçe konuşan aygıtta komutlar, uyarılar ve ek bilgiler de var. Ses ayarı yapılabiliyor. Manşeti kolunuza takıp tansiyon aletinde ölçüm başlattığınızda “kolunuzu kalp hizasına kaldırmanız” uyarısı geliyor. Ölçüm sonuçları verilirken tansiyonun normal, yüksek, az yüksek, düşük ya da az düşük olduğu da sesli olarak açıklanıyor. Böylelikle kullanıcı eğer yüksek tansiyon veya düşük tansiyon hakkında net bilgi sahibi değilse, aygıt bu konuda bilgi vererek sağlık farkındalığı sağlıyor.

Genel itibarıyla eksiksiz bir aygıt, üstelik oldukça mütevazı bir fiyatla satın alınabiliyor.

B-Good Tansiyon Aletinin Artıları:

 

Exit mobile version