Az Bilinen Ama Çok Pahalı Akıllı Saatler

Tag Heuer Connected Modular 45 Full Diamond

Şu anda en yüksek fiyata sahip akıllı saat, dünyanın en prestijli mekanik saat üreticilerinden biri olan İsviçreli TAG Heuer tarafından üretiliyor. Tag Heuer Connected Modular 45 Full Diamond, hassas saat yapımında ve fazlalıkta bir ikon. Diğer yandan akıl almaz bir fiyat etiketine sahip.

Online olarak satın alınamıyor, eğer ona sahip olmak isterseniz size özel olarak üretiliyor. Peki neden bu kadar pahalı? Tahmin edileceği üzere 24 ayar altın ve elmas kasası nedeniyle. Bir nevi mücevher olarak da düşünülebilir.

Donanım tarafı ise oldukça mütevazı. 512 MB RAM, 4 GB depolama alanı ve Intel işlemci öne çıkıyor. AMOLED ekranla geliyor. Mikrofon, GPS, sağlık sensörleri, ivmeölçer, jiroskop gibi özellikleri de unutulmamış. Android ve iOS uyumluluğu var.

Fiyat: 180.000 Dolar

Brikk Lux Watch Omni

Apple Watch’a ne kadar benziyor değil mi? Aslında o bir Apple Watch, tek farkı altınla kaplı olması. Birkaç yıllık gelirinizi feda ederek sahip olabileceğiniz bu akıllı saat, muhtemelen ilk kez duyduğunuz Brikk tarafından üretiliyor. 18 ayar altınla kaplı gövdesi 114 bin dolarlık fiyatının merkezini oluşturuyor.

Bir Apple Watch olduğunu biliyoruz, eğer ünlü bir rap yıldızıysanız onu altınla kaplamak istemeniz gündeme gelebilir. Bu noktada çözüm sunan Brikk, modelde Apple teknolojileri harici herhangi bir ekstra sunmuyor. 38 veya 42 mm olmak üzere iki boyutta tercih yapabiliyorsunuz, eğer küçük olanı seçerseniz 5 bin dolar daha ucuz. Yani 109 bin dolar.

Fiyat: 114,995 Dolar

Nico Gerard Sunrise Pinnacle

Nico Gerard, sadece iyi saatleri üretmeye değil, aynı zamanda en son teknolojiyle birleştirmeye de öncelik veren lüks bir İsviçre saatçisi. Brikk gibi Sunrise Pinnacle da bir Apple Watch, ancak Brikk saatinden farklı olarak, tam olarak öyle değil. Çünkü bu saat aslında bir değil iki saat…

Bu sıra dışı tasarım COSC sertifikalı geleneksel, İsviçre yapımı bir mekanik saat ile 18 ayar altın kaplı bir Apple Watch içeriyor. Evet, doğru, Sunrise Pinnacle’da bileğinizin her iki tarafı için bir tane olmak üzere iki ayrı saat var. Böyle bir mekanizma talep eden var mıydı? Bilmiyoruz ama yapıldı. Çok tuhaf görünüyor. Bu arada sadece 88 adet üretildi.

Fiyat: 112,000 Dolar

Louis Vuitton Tambour Horizon Black

Şık bir tüketici elektroniği ürünü, hem de bir saat formunda. Sadece Apple Watch ya da Samsung Gear serisine aşina olanlar için ilginç olabilir ama gerçek. Aşırı pahalı lüks eşyalara yönelmekle birlikte, aslında ne aradığınızı bildiğiniz sürece paranıza değebilecek üst düzey akıllı saatler de var. İşte bunlardan biri de Fransız moda devi Louis Vuitton tarafından üretilen Tambour Horizon Black.

Altın ya da pırlanta yok, sadece Louis Vuitton markası var bu modelde. Onun dışında şık ve zarif görünüyor. Donanım konusu beklenildiği gibi ‘ortalama değerler’ sunuyor. Android Wear 2.0 işletim sistemi yüklü ve 24 saatlik pil ömrü vadediyor.

Saat ve hava durumu verilerini de gösterdiğini belirtelim. Neden olmasın sorusuna en yatkın alternatiflerden.


Fiyat: 4450 Dolar

Bvlgari Diagono Magn@sium

Lüks moda markası Bvlgari’nin Diagono Magn@sium’una dair söylenebilecek pek az şey var; başlı başına bir eser. Seramiğin yanı sıra uçak motorlarında kullanılan malzemelerle üretilen gövdesinin sergilediği güç imgesi inanılmaz. NFC desteği var ve güvenlik özellikleri ile iddialı. Asimetrik enkripsiyon teknolojine sahip modelin hack’lenmesinin imkansız olduğu iddia ediliyor.

Belirtilene göre akıllı saatte yer alan bilgiler, İsviçre’deki gizli bir sunucuda saklanacak ve bu sunucu da bir dağın altında yer alıyor. Otomobil kapısını dahi açabilen, akıllı ödeme özellikleri ile öne çıkan Bvlgari Diagono Magn@sium, çarpıcı fiyat etiketiyle de ünlü.

Sağlam gövdesi ve minimalizm kokan tasarımı ile gerçek bir sanat.

Fiyat: 3.000 Dolar

Breitling Exospace B55

Fırçalanmış titanyum kasalı Exospace B55, klasik İsviçre saat stilini modern teknolojiyle sorunsuz bir şekilde birleştiriyor. Android Wear ile geliyor. Wifi ve Bluetooth üzerinden akıllı telefonunuzla eşleştiriliyor. Bildirimleri akıllı saatinizde görebiliyorsunuz. Google Connect, Google Fit ve Google Asistan ile donatılmış. Açık havada yaşayanlar için tasarlanan akıllı saatin öne çıkan fonksiyonları arasında kronograf ve UTC dünya saati de var. Ama bu ‘standart’ teknik detaylarının ötesinde Breitling Exospace B55, şıklığı ile lüks bir stil ikonu olmaya aday.

Fiyat: 7.710 Dolar

Montblanc Summit

Bir diğer İsviçreli saatçi Montblanc, siyah renkli paslanmaz çelik gövdeli, iPhone ve Android uyumlu akıllı saati Summit Smartwatch ile listemizde. Prestijli markanın teknolojik akıllı saatinde AMOLED ekran mevcut. Ekranın deri ile birleşimi ise lükse dair ufak detaylardan sadece biri. Sofistike profiliyle öne çıkan modelde tasarım çizgisi lüks spor araçları andırmıyor değil.

Fiyat: 1.500 Dolar

Samsung de Grisogono

Bir lüks stil ikonu. Kore merkezli teknoloji markası Samsung’un İsviçreli ünlü mücevher markası Grisogono ile gerçekleştirdiği iş birliği neticesinde ortaya çıkan çarpıcı modeli ile tanışın. Mücevherlerle bezeli bir Gear olarak özetlenebilen akıllı saat, 56 ya da 71 adet elmasla birlikte geliyor. Çarpıcı görünümü ile birlikte Bluetooth özelliği, dolayısıyla akıllı telefonlarla kuvvetli bir birliktelik vadediyor.

Bildirimler, telefon görüşmeleri ve aktivite verilerini görebildiğiniz çarpıcı Samsung de Grisogono’nun kayışı da baş döndürücü. Peki ya fiyatı diyenlere yanıtımız yanınıza bir miktar kolonya almanızı gerektirebilir: 14 bin Euro. Kendi alanındaki en pahalı ve en gösterişli akıllı saat alternatiflerinden biri Samsung de Grisogono. Konunun kesinlikle ilginç boyutlarından.

Fiyat: 14 bin Euro

Fiyatı ile dudak uçuklatan 2 akıllı saat

Apple, 17 bin dolarlık akıllı saatini üretimden kaldırmıştı

 

Akıllı saat fiyatları konusunda zirvenin sahiplerinden biri de Gold Apple Watch Edition’dı. Altın kaplama kasaya sahip model, 17 bin dolarlık akıl almaz fiyat etiketi ile satışa sunulmuştu. Ancak teknoloji şirketi, 2018’de söz konusu modelin üretimini, ‘gereksiz olduğuna kanaat getirdiği için’ sonlandırdı.

On binlerce TL’den başlayan fiyatlar bir yere kadar kabul edilebilir ama 180 bin dolar? Tamamen akıl almaz…

 

Akıllı saatleri biz de çok severiz, hayatı kolaylaştırır…


 

Exit mobile version