Az Bilinen Ama Çok Fonksiyonel Apple Watch Uygulamaları

Apple Watch, günümüz giyilebilir teknoloji endüstrisinin revaçtaki serilerinden biri olduğu gibi moda ikonu olarak genel ‘saat’ segmentinin de en çok tercih edilenleri arasında. Hem tüketici elektroniği hem de klasik saat formunda değer taşıyan akıllı saati verimli kullanmanın yolu ise uygulamaları. İşte bu konumuzda verimli kullanıma yönelik kullanışlı, üstelik adını çok bilmediğiniz ve kullanır kullanmaz da bayılacağınız uygulamaları bir araya getirdik.

 

Karnaval

Karnaval Apple Watch için geliştirilmiş bir radyo uygulaması. iPhone’a gerek kalmadan en sevdiğiniz radyoları saatinizden yönetmenize imkan tanıyor. Ayrıca çalan şarkı bilgisine anında ulaşıyorsunuz. Temelde alt alta sıralanmış radyo istasyonları arasında gezinebiliyorsunuz. Radyo kanalını değiştirmek için aşağı-yukarı yönde hareket yapıp dilediğiniz istasyona tıklamanız yeterli. Radyo yayınını durdurmak, yeniden başlatmak gibi özellikler de sunuluyor. İlgi çeken bir diğer özelliği de sevilen şarkıların favorilere eklenebilmesi. Olmazsa olmazlardan. 

Ücretsiz

Fitwell

 

Sağlıklı yaşam uygulamaları çoğu Apple Watch kullanıcısı için olmazsa olmazlardan. Bu konuda sayısız uygulama var, Türk girişimciler tarafından geliştirilen Fitwell ise öne çıkan sağlık odaklı Apple Watch uygulamaları arasında. Bir tür geribildirim uygulaması olarak özetlenebilir. Spor hareketlerinden yakılan kalori, yiyeceklerden alınanlar gibi algoritmik veriler sunuyor. Doğruluk oranının yüksek olduğunu gördüğümüz uygulama, zarif arayüzüyle de dikkat çekiyor. Pratik kullanımı ve motive edici özellikleri ile ideal spor uygulamaları arasında.

Ücretsiz

Find Near Me

Apple Watch için Find Near Me uygulaması ile yakınınızdaki restoranları, bankaları veya benzin istasyonlarını kolayca arayabilir, otel rezervasyonu yapabilir ya da bulunduğunuz yerdeki sinema salonlarında gösterimde olan filmlere göz atabilirsiniz. İster hafta sonu için evde olun isterseniz iş için New York’ta veya tatil için Sevilla, Nice, Milan ya da Tokyo’da, Find Near Me sayesinde yerel bilgilere doğrudan bileğinizden, kolayca ulaşabilirsiniz. Arayüzüyle de övgüyü hak eden uygulama, son dönemin yıldızlarından biri.

Ücretsiz

Smart TV Uzaktan Kumanda

Her yerde uzaktan kumanda aramayın. Çünkü o zaten bileğinizde. Apple TV’yi kullanırken saatinizle ana menüde gezinin, listelere göz atın ve izlemek istediğiniz şeyi seçin. Ve Mac veya PC’nizde müziğinizi kontrol edin. Smart TV Uzaktan Kumanda, inanması güç ama uzun süredir aradığınız konforu bileğinize taşıyor. Kolayca kullanılabilen uygulama, keyifli arayüzüyle de dikkat çekiyor.

Ücretsiz

Onefootball

iPhone uygulamasındaki favorilerinizi temel alan Apple Watch için Onefootball, günün müsabakalarını ve maçlarını seçebilmenizi sağlıyor. Maçın saatine, o anki skoruna, akışına ve en önemli anlarına göz atmak için dokunmanız yeterli. Üstelik, iPhone’daki Onefootball uygulamasından favori takımlarınızı seçerek, bu takımlarla ilgili bildirimleri saatinizde görebilirsiniz.

Ücretsiz

Procreate Pocket

Bu uygulama sayesinde Apple Watch’unuz, iPhone’unuzdaki resimler için bir uzaktan kumandaya ve renk paletine dönüşüyor. Bir fırça, silgi veya efekt seçin. Geri alabilir, yineleyebilir ve renkleri değiştirebilirsiniz. Ve iPhone ekranınızın tamamı bir tuvale dönüşeceğinden, rahatça çalışmanıza odaklanabilirsiniz.

Ücretsiz

Sleep Cycle

Uyku dostu bir uygulama var sırada. İlk olarak 2018’de yayınlanan Sleep Cycle, eğer halen tanışmadıysanız bu sorunu gidermenizi gerekli kılıyor. Dahiyane uygulamada uyku düzeninize dair ihtiyaç duyduğunuz tüm algoritmik detaylar mevcut. Uyku saatinizi hatırlatma, narin bir alarm sesi, uyku anına dair verilerin toplanması, hatta horlayıp horlamadığınızı size bildirme gibi detaylar da cabası.

Apple Watch’ın bir sonraki işletim sistemi: watchOS 7

Apple, akıllı saatine gelişmiş özelleştirme araçlarının yanı sıra yeni ve güçlü sağlık ve fitness özellikleri ekleyen watchOS 7’nin ön tanıtımını geçtiğimiz Haziran ayında yaptı. Paylaşılabilen ve keşfedilebilen saat kadranı konfigürasyonlarıyla kişiselleştirme yeni bir seviyeye taşınırken uyku izleme, otomatik el yıkama algılama, dansın da içinde bulunduğu ek antrenman türleri ve yeni bir işitme sağlığı özelliği gibi yenilikler kullanıcıların genel sağlık durumunu daha iyi yansıtmaya olanak veriyor.

Kadranlar ve paylaşma

Kadranlar, Apple Watch deneyiminin merkezinde yer alıyor ve kullanıcıların önemli bilgileri bir bakışta görebilmesini ve Apple Watch’larını kişiselleştirebilmelerini sağlıyor. watchOS 7, yeni ebeveynden sörf meraklısına, tenisçiden fotoğrafçıya kadar herkesin kadranı kendi etkinliklerine veya yaşam tarzına uyacak şekilde yapılandırmasını sağlayan benzersiz kombinasyonları keşfetmenin ve paylaşmanın yeni yollarını sunuyor. watchOS 7 daha fazla kişiselleştirme ve favori uygulamalara daha fazla erişim için kadranlar konusunda güncellemeler sunuyor.

Uyku

Apple Watch, watchOS 7 ile kullanıcıların istedikleri kadar uyuyabilmelerine, zamanında yatmalarına ve uyku hedeflerine ulaşmak için bir uyku öncesi rutini oluşturmalarına yardımcı olan değerli araçlarla uykuya bütünsel bir açıdan yaklaşan uyku takibi özelliklerine sahip. Apple Watch, ivmeölçer aracılığıyla uyku sırasındaki solunuma işaret eden mikro hareketleri algılayarak kullanıcının ne zaman uykuda olduğunu ve her gece ne kadar uyuduğunu akıllı bir şekilde kaydediyor. Kullanıcı, sabah olduğunda gece nasıl uyuduğunun uyku ve uyanıklık dönemlerini de içeren bir görselleştirmesini görebiliyor. Ayrıca haftalık uyku trendlerini gösteren bir grafik de sunuluyor.

Otomatik El Yıkama Algılama

Ellerin en az 20 saniye boyunca iyice yıkanması hastalıkların yayılmasını önlemeye yardımcı olabiliyor. Apple Watch, giyilebilir aygıtlarda türünün ilk örneği bir inovasyon olarak hareket sensörleri, mikrofon ve aygıt üzerindeki yapay öğrenme teknolojilerinden yararlanarak el yıkama hareketleri ve seslerini otomatik olarak algılıyor. Bunun üzerine 20 saniyelik bir sayaç başlatıyor ve kullanıcı elini yıkamayı erken bırakırsa yıkamaya devam etmesi öneriliyor. Apple Watch ayrıca kullanıcıya eve döndüğünde ellerini yıkamasını hatırlatıyor

Antrenman Türleri ve Fitness Uygulaması

Antrenman uygulaması Apple Watch’taki en popüler uygulamalardan biri ve watchOS 7 ile birlikte bu uygulamaya güçlü kalp atış hızı ve özel olarak geliştirilmiş hareket algoritmalarıyla desteklenen dört heyecan verici yeni egzersiz türü ekleniyor. Core Training, Dans, Functional Strength Training ve Soğuma.

Freeletics

Günümüzde şehir hayatının yüksek stres seviyesi sonuçları, gözlerin altındaki yoğun morluklardan çabucak yorulan bedeninize, zayıflayan sosyal ilişkilerden düşen motivasyona kadar sayısız negatif etki barındırıyor. Hayatın keşmekeşinin aslında önemli bir çıkış noktası da spor. Spor yapan kimselerin daha zinde, daha iyi görüne ve daha pozitif kişilere dönüşümü bilimsel bir gerçek. Ama yoğun iş hayatı, okul ya da maliyet gibi etmenlerle spor salonuna gitmek milyonlarca insan için mümkün olamıyor. Neyse ki sporu eve ve iş yerine taşıyan Apple Watch uygulamaları var. İşte bunlardan biri de Freeletics. Athletics kelimesinden ilham alan uygulama size hedefler ve yapmanız gereken hareketleri sunuyor. Geriye oturduğunuz yerden ya da ihtiyacınız olan belki de 3-4 metrekarelik alanı kullanarak spor yapmak kalıyor.

Ücretsiz

Yaza özel kayışlar

Reflektif Nike Spor Loop

Koşuya genelde güneş doğmadan önce veya battıktan sonra çıkıyoruz. Apple Watch Nike Series 5, günün o saatlerinde daha görünür olmanıza yardımcı olmak için ışık vurduğunda parıldayan özel bir reflektif iplikle dokunmuş Nike Spor Loop ile sunuluyor. Koyudan açığa uzanan sofistike renk seçenekleri ile üstelik. Sportif kadın ve erkekler için ideal alternatif.

329 TL

Gün Işığı Spor Loop

Yumuşak, nefes alabilir ve hafif Spor Loop, cırt cırtlı yapısı sayesinde hızla ve kolayca takılabiliyor. Çift katmanlı naylon örme kordonun teninizle temas eden yüzeyindeki kabarık doku, yumuşak bir yüzey oluşturuyor ve nemin atılmasını sağlıyor. Arka yüzeyindeki cırt cırtlı doku ise sıkıca sabitlenerek üstün dayanıklılık sunuyor.

329 TL

Modern Tokalı Ahududu Kayış

Bu zarif kayışta kullanılan yumuşak Granada derisi, 1803 yılında kurulmuş küçük bir Fransız tabakhanesinde üretiliyor. Üstün kaliteli bu pürüzsüz deri, hafif tamburlama işlemine tabi tutuluyor ve böylece rafine dokusunu koruyor. Sıradan bir toka gibi görünen bağlantı mekanizması aslında iki manyetik parçadan oluşuyor ve kolayca kapatılabiliyor. Üstelik, daha sağlam ve gerilmeye karşı daha dayanıklı olması için, kayışın iç kısmında Vectran lifi katmanı yer alıyor. Bu katmanın malzemesi, NASA uzay aracı Mars Rover’ın inişte kullandığı hava yastıklarının malzemesiyle aynı.

1029 TL

Apple. Yanında.

Apple Watch’u Apple’dan satın alan müşterilere, yeni Apple Watch’unu kurmasına ve takvimler, bildirimler, uygulamalar ve daha fazlasıyla kişiselleştirmesine yardımcı olmak için mağazada veya online ücretsiz Kişiye Özel Kurulum hizmeti sunuluyor.

Apple Watch için denemeniz gereken yeni oyunlar


 

 

Exit mobile version