Asus ZenBook UM431DA

Serinin diğer üyelerinde olduğu gibi hafiflik ve inceliğin öne çıktığı Asus ZenBook UM431DA, yekpare fırçalanmış çizgileriyle metal kasası, iç içe geçmiş dairesel fırça darbeleri ile süslenmiş kapağı, 15.9mm kalınlığı ve yaklaşık 1.39kg ağırlığı ile dikkat çeken premium bir laptop.

NanoEdge çerçeveleri ile %86 ekran gövde oranına sahip olan ZenBook UM431DA, 14” ekrana ve 6.45mm yan ekran kenarlarına sahip. RGB renk gamutunun %100’ünü karşılayan 1080P mat IPS bir ekrana sahip.

Önceki ZenBook 14 serisinden bile %6 daha küçük olan ZenBook UM431Da diğer modellerinde olduğu gibi ErgoLift teknolojisine sahip. Bu özelliği ile daha ergonomik bir fiziksel kullanım ve daha iyi bir soğutma sistemi sunuyor. Bu teknolojisi ile ses olarak da daha iyi bir akustik yakalayan laptopun Harman Kardon imzalı 4 adet hoparlörü bulunuyor. Bunların ikisi bass, diğer ikisi ise tiz sesleri üretiyorken, akıllı amfi teknolojisi sayesinde çıkan sesteki olası bir bozulmanın önüne geçiyor.

AMD Ryzen 5 3500U serisi işlemcisi ile 2.1GHz-3.7GHz arası frekanslarda çalışan ZenBook UM431DA, günlük kullanımda işlemcisini üzmeyecek bir performans sunuyor. 4 Çekirdekli ve 4 mantıksal işlemci yapısı ve 15watt güç tüketimi ile pil ömrünü de düşünen ultra işlemci sınıfından bir laptop ZenBook UM431DA. Laptopun bellek olarak 8 GB 2400mhz DDR4 hafızası olduğunu belirtelim. Fakat ekran kartı olarak Intel’in dahili ekran kartlarından güçlü olan Vega 8 ile gelse de bu 8 GB hafızanın 2 GB’lık kısmını bu dahili ekran kartı kullanıyor. Bu anlamda giriş seviyesi oyunlara yeter fakat daha fazlasına işlemciden, bellekten veya grafik işlemciden bir dar boğaz oluşturacaktır.

256GB NVME SSD ile oldukça hızlı bir depolama sunan modelin okuma/yazma hızları yaklaşık 1700/800Mbps hızlara ulaşıyor. Evden çalışacak kişilerin hoşuna gidecek bir diğer özellik ise aydınlatmalı klavyesi. Asus bu modelinde de dokunmatik yüzeyine ikincil bir işlev eklemiş ve numerik dokunmasını bu yüzeye eklemiş. Sağ üst köşesinden açıp kapatabildiğiniz bu özellik öğrencilerin oldukça hoşuna gidecektir.

Asus’un test koşullarında 12 saate kadar kullanım sunan ZenBook UM431DA günlük kullanım sırasında çoğu kişiye yetecek gibi duruyor. Okul ve evden çalışan kullanıcıları hedefleyen modelin bağlantı özellikleri de gayet yeterli. Tam boy HDMI çıkışı olan modelin 3 adet USB portu mevcut. Bunların biri standart 2.0, diğeri de Type-A 3.1 ve son çıkış ise Type-C  3.1. ZenBook UM431DA ise bu trende uymayıp kamerasını 9.8mm’lik üst çerçevesine sığdırmış durumda. Bluetooth 5.0 teknolojisi ile popüler kablosuz cihazlarla oldukça hızlı bağlantı da kurabiliyor.

ZenBook UM431DA’nın konfigürasyonu ve ZenBook serisinden bir ürün olmasına rağmen görece uygun fiyatı ile yeni laptop alma arayışında olan kullanıcılar için oldukça makul bir seçenek olacağını söyleyebiliriz.

Artıları:

Eksileri:


 

Exit mobile version