Asus ZenBook 13 UX334F

Yazı: M. Kemal METİN

Serinin 2011 yılında satışa sunulduğu günden beri diğer tüm seride olduğu gibi hafiflik ve inceliğin öne çıktığı ZenBook UX334F, yekpare kumlanmış alüminyum kasası, Zen serisinden ilham alan kapağı, 17,9mm kalınlığı ve 1.22kg ağırlığı ile serinin hakkını veriyor. Üstelik masanızda bir A4 kağıdından daha az yer kaplıyor.

Elegant mavi dış yüzeyi daha da netleştiren rose gold rengindeki şeridi ile oldukça şık bir tasarımı ve 13,3 inç ekranını sığdırdığı küçük kasası ile yanınızda taşımanın külfet olmayacağı ZenBook UX334F, 2.8mm kalınlığında yan, 4mm kalınlığında üst ve alt ekran çerçevesine sahip. Ekranın ön yüzündeki bu kenarların da parlak ekran camı ile devam ettiğini de söylersek ZenBook UX334F’in %95 olan ekran/kasa oranının neredeyse %100 olarak algılandığını söyleyebiliriz. HDMI çıkışı ile herhangi bir dönüştürücüye ihtiyaç duymadan ofisinizdeki cihazlara bağlayabileceğiniz modelin kasasındaki bir diğer kullanışlı özellik ise Asus’un ErgoLift adını verdiği, laptopun ekranını açtığınızda menteşelerin klavyeyi yerden 3 derece yükseltmesi. ZenBook UX334F bu sayede hem daha uygun bir yazma açısına, hem de hava kanallarının kapanmamasından ötürü daha iyi bir soğutma sistemine sahip oluyor.

  1. nesil ve 10. nesil i7 ultra işlemci seçenekleri ile gelen ZenBook UX334F incelediğimiz i7 modeli işlemcisi ile 1.8 GHz- 4.6 GHz hızındaki taban ve tavan frekanslarına çıkabiliyor. Anakarta gömülü 2133MHz 16GB RAM ile günümüzde hafıza sorunu yaşatmayacak olsan ZenBook UX334F, genişletme için herhangi bir yuvaya sahip değil. 256GB SSD ve Intel UHD Graphics 620 dahili ekran kartına sahip olan model, aynı zamanda NVIDIA GeForce MX250 (2gb) ile kullanıcılarına giriş seviyesi bir harici ekran kartını da sunuyor. Grafik anlamında günlük ihtiyaçlarınıza dahili birim ile eşlik ederken, daha yüksek grafik işlemelerinize de GeForce MX250 kartı ile eşlik ediyor. Bu anlamda boyundan büyük işler de yapabilen ZenBook UX334F, performans konusunda sınıfından beklenen performansın bir hayli üstünde. 1920×1080 çözünürlükte 60Hz IPS ekranı ile 178 ° bir görüş açısı sunan ZenBook UX334F, ekranının boyutları düşünüldüğünde ideal bir çözünürlüğe sahip gibi duruyor.

ZenBook UX334F’in en can alıcı özelliklerinden biri de şüphesiz ki aynı zamanda ekranı olan dokunmatik yüzeyi. Geleneksel bir dokunmatik yüzeyin yerini alan ve kullanıcı deneyimini başka bir seviyeye taşıyan, Asus’un screenpad adını verdiği bu dokunmatik yüzey, hem kendinden beklenen hassaslıkta bir dokunmatik yüzey işlevini, hem de istediğinizde kapatabildiğiniz ikinci bir ekran görevini yerine getiren bir dokunmatik yüzey. 5.65” IPS, 2160 x 1080 veya 1000×500 çözünürlük ile gelen bu ekran, kullanıcılarına genişletilmiş ikinci bir ekran olarak hizmet vermenin yanı sıra Asus’un El Yazısı, Sayı Tuşları (numpad), Doc Xpert, Slide Xpert ve Sheet Xpert gibi yardımcı uygulamalarla kullanıcının deneyimini arttırıyor.

Sonuç olarak, mükemmele yakın şık dış tasarımı, 10 saatin üzerine çıkabilen kullanım süresi, A4 boyutundaki dosya çantanıza kutusundan çıkan şık kılıfı ve cep telefonu şarj aletini andıracak küçük şarj aleti ile girebilecek kadar küçük olan ZenBook 13 UX334F’in kendini ultrabook modellerinin arasında ayrı bir yere koyarak farklı bir standart oluşturduğunu söylemek güç olmaz.

Artıları:

Eksileri:


 

Exit mobile version