ASUS ZenBook 13 OLED UM325 Laptopunun Dikkat Çeken Özellikleri

Dünyanın en ince OLED AMD dizüstü bilgisayarI ZenBook 13 OLED UM325'i inceledik. İşte Asus laptopunun özellikleri...

Asus ZenBook 13 OLED UM325’de seyahat arkadaşınız olmaya dünden hazır bir Zenbook üyesi. Zira 13.3” ekranı %88 ekran/gövde oranı ve ona eşlik eden ince nano kenarları ile sadece 13.9mm kalınlıkta ve 1.14kg ağırlıkta. Bu özellikleri ile dünyanın en ince OLED AMD dizüstü bilgisayarını yanınızda taşımak oldukça zahmetsiz olacaktır. Kutusundan çıktığı anda hem kendisi hem de cep telefonu adaptörünü andıran küçük Type-C şarj aleti ile kendisine hayran bıraktıran ZenBook 13 OLED UM325, taşırken size kolaylık olsun diye bir de kutusunda hediye bir kılıf ile geliyor.

Batarya süresi olarak yaptığımız testlerde Wi-fi kapalı, %50 parlaklık ve %100 ses açıklığı ile oynatılan 720p video ile 16:05dk süre aldık. Asus’un 16 saatlik laboratuvar verilerini doğruladıktan sonra farklı bir senaryoda daha bilgi vermek ve OLED ekrandan faydalanmak için ZenBook 13 OLED UM325 ile Netflix’te kablosuz ağa bağlı ve %50 parlaklık ile 1080p tam ekran bir şeyler izlerken 6.5W’lik saatlik tüketim ölçtük.

Video İzlemek Artık Harika

Modelin adına koyacak kadar önemli olan bir diğer bileşen ise elbette OLED ekran. Bir önceki incelememizde ZenBook Flip 13 OLED ile başka bir ZenBook ne Asus’ta ne de diğer markalarda ilk kez görmesek de OLED ekranlı laptopların yaygınlaşması video izlemeyi sevenler için bir nimet. Asus bunu bildiği için ekran koruyucu olarak koyduğu video ile bu şöleni her an size hatırlatıyor. Çünkü bu ekran teknolojisi ile Pantone onaylı, %100 DCI-P3 renk gamutlu ve VESA 500 sertifikalı bir ekrana sahip oluyorsunuz.

Kullanım kısmına geçtiğimizde metal kasanın göze çarpan ilk özelliği tam boy klavyeye sahip olması. Özellikle 13.3” bir laptop alıyorsanız tuşlar arasındaki mesafe ve tuş boyları sizin için önemli olmalı. ZenBook 13 OLED UM325 tam boy klavyesi ile oldukça ergonomik bir yazım kolaylığı sunuyor.
WiFi6 ile güncel kablosuz teknolojileri takip eden laptop, çevrimiçi içeriği göz açıp kapayıncaya kadar yüklemenizi sağlıyor. Laptop, ASUS WiFi Stabilizer ve ASUS

WiFi SmartConnect’i içeren ASUS WiFi Master teknolojileri ile daha da iyi hale getirilmiş. WiFi bağlantılarınızda sağlam bir kararlılık için WiFi Stabilizer, kablosuz paraziti filtreler; böylece her zaman mümkün olan en yüksek hızların keyfini çıkarırsınız. WiFi SmartConnect, en iyi WiFi kaynağını otomatik olarak seçiyor; böylece dizüstü bilgisayarınız en iyi WiFi sinyaline ve bilinen mobil erişim noktalarına sorunsuz bir şekilde bağlanıyor. Harman/Kardon ses sistemi ve OLED ekran ile çevrimiçi video izlerken hiç bölünmeden tek şarjla birçok filmi gününüze sığdırabilirsiniz.

ASUS ZenBook 13 OLED Laptopunun Artıları:

Eksileri:

Exit mobile version