Asus TUF A15

Asus’un oyunculara özel ürettiği ROG serisi bilgisayar ve ekipmanlar herkes tarafından ilgiyle karşılanıyor. Bununla beraber Asus, oyuncu ekipmanları noktasında nispeten daha uygun fiyatlı çözümler sunarak, gaming pazarındaki hakimiyetini arttırmayı hedefliyor. İşte bu noktada karşımızda Asus’un TUF serisi ürünleri çıkıyor. Bugün, Asus’un TUF Gaming ailesine mensup en yeni oyuncu dizüstü bilgisayarlarından biri olan Asus TUF A15’i inceleyeceğiz.

Asus TUF A15, AMD’nin yeni nesil Ryzen 7 4800H modeli işlemcisinden gücünü alıyor. AMD’nin yakın dönemdeki dizüstü bilgisayar ataklarından biri olan bu işlemci, uygun fiyatlı oyuncu sistemlerinin aranan modellerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Ekran kartı tarafında Nvidia RTX 2060’ın tercih edildiğini görüyoruz. RTX 3000 serisinin yavaş yavaş yüzünü dünyaya göstermeye başladığı noktada, Turing mimarisine sahip RTX destekli 2000 serisi ekran kartlarının dizüstü bilgisayarlarda ulaşılabilir olmasının, ileriye yönelik güzel bir yatırım olacağını ve yıllar boyu sorunsuz oyun performansı sağlayacağını düşünüyoruz.

Depolama ve hafıza tarafına baktığımız zaman 8 GB kapasiteli 3200 MHz hızında RAM sunan dizüstü, dilerseniz 32 GB’a kadar RAM yükseltmeye de izin veriyor.  Depolama tarafında 512 GB – 1TB varyasyonlara sahip NVMe SSD barındıran bu bilgisayar, ek olarak ikinci bir NVMe SSD yuvasına ve bir adet HDD yuvasına da sahip. Tam dolu konfigürasyonda 2 NVMe SSD + 1 HDD ile kullanıma izin veren Asus TUF A15, değişen kullanım koşullarına ve farklı ihtiyaçlarınıza yönelik genişletme opsiyonları sunabiliyor. Bu sayede, bilgisayarınızın limitlerine takılmadan sisteminizi iyileştirebiliyorsunuz.

ASUS TUF A15, 15,6 inç büyüklüğünde 144Hz yenileme hızına sahip IPS ekranıyla dikkat çekiyor. 144Hz yenileme hızının oyuncu bilgisayarlarında bugün bile çok sık karşılaşılmayan önemli özelliklerden biri olduğunu düşünüyoruz. Böylece kullanıcılar, ekstra bir monitöre ihtiyaç duymaksızın kendi ekranlarından gayet başarılı oyun performansına kavuşabiliyor.

Bağlantı özelliklerine baktığımızda, bilgisayarın günlük kullanım için gayet yeterli olabilecek bağlantı noktalarıyla donatıldığını görüyoruz: 2 x Type-A USB 3.2 (Gen 1), 1 x Type-A USB2.0, 1 x Type-C USB 3.2 (Gen 2), 1 x Combo (kulaklık/mikrofon ortak) ses jakı, 1 x RJ45 LAN, 1 x HDMI ve 1 x AC adaptör girişi cihazda bulunuyor. Kablosuz bağlantı tarafında yüksek hızlı Wi-Fi 5.0 ve Bluetooth 5.0 desteğine de sahip olduğunu görüyoruz.

DTS audio ile normal dizüstü bilgisayarlara kıyasla çok daha iyi bir hoparlör deneyimi sunan Asus TUF A15, RGB ışıklandırma desteğine sahip, güçlendirilmiş klavyesiyle dikkat çekiyor. Güçlendirilmiş kasası çok yüksek / çok düşük sıcaklıklarda, yüksek nem altında ve zorlu koşullarda çalışmaya uygun olarak gerekli askeri standartları taşıyor.

Asus TUF A15, taşınması kolay oyuncu dizüstü bilgisayarlarından biri. Teknoloji yönünden gayet güncel donanımlarla gelmesi önemli bir avantaj. Arttırılabilir RAM ve SSD yuvaları sayesinde bilgisayarınızın performans ve depolama kabiliyetini kullanım senaryonuza göre iyileştirebilirsiniz. Ekran performansıyla da bütün bunları harmanlayınca Asus TUF A15, potansiyeli oldukça yüksek ve geleceğe odaklı güzel bir paket olarak karşımıza çıkıyor.

Artılar:

Fiyat

Performans

Hafif

Tasarım

Ses


 

Exit mobile version