Asus NX90

Yeni bir stil ikonu onun adı ” Asus NX90 “

Dizüstü multimedyasıyla ilgili önemli yenilikler getiren bu yeni kavramın tasarımı da bizlere görsel bir şölen sunuyor. ünlü tasarımcı David Lewis ve Bang&Olufsen ICEpower teknolojisinin ortak çalışmasıyla dizayn edilen Asus NX90; 18.4 inçlik, yüksek çözünürlüklü ve led arka aydınlatmalı dev monitörü, masanızda bir sinema salonu varmış hissi uyandıran ses kalitesi, Turbo Boost moduyla 3.06 GHz’ye kadar artırılabilen 1.6 Ghz Intel Core i7-720QM işlemcisiyle dikkatimizi çekti. Ayrıca 1.28 TB kapasiteye sahip depolama alanı, birinci sınıf masa üstü kartlarıyla rahatlıkla kıyaslanabilir performans sergileyen laptop kartlarıyla ve daha birçok özelliğiyle beklentilerin üzerine çıkıyor.


NX90, sanatsal çizgiler taşıyor; insanların kafasındaki dizüstü bilgisayar algısına yeni bir bakış açısı getiriyor. Parlatılmış alüminyum kaplamaları; akıllarda tasarım simetrisi düşünülerek hazırlanmış izlenimi uyandıran klavyenin sağ ve sol tarafındaki iki adet touchpad”i ve 16:9 monitör birleşimi, acaba “bütün bu estetik bütünlük evimizin salonu için mi?” sorusunu bizlere sorduruyor.

Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit işletim sistemine sahip olan Asus NX90’ın Intel Core i7-740QM işlemcisi, 2010 yılında laptoplar için üretilen üst sınıf quad-core işlemci olup Turbo Boost ile tek çekirdekte maksimum 3.07 GHz saat hızına ulaşabilmektedir. Bu sayede düşük hıza sahip quad core işlemci, hızlı tek çekirdekli işlemcilerin avantajını da bizlere sunmaktadır. Daha hızlı i7 mobil işlemcilerle kıyaslandığında Asus’un bu yeni laptopundaki 740QM sadece 6MB L3 Cache kapasitesine sahip.

 

Asus NX90, laptop kartlarıyla, güncel oyunların akıcı biçimde çalıştırabilmesine ve yüksek çözünürlüklü videolar için donanımsal hızlandırma yapılabilmesine olanak tanıyor. Nvidia GeForce GT335M ekran kartı, 72 shader çekirdeğine sahip olup GT215M çekirdeği üzerine kurulmuştur. Bir alt versiyon olan GT330M de sadece 48 shader çekirdeği bulunmaktaydı. Yani yeni ekran kartı eskisine göre çok daha iyi durumda. Görüntüler son derece akıcı. Ayrıca 6 GB DDR3 1333/1066 MHz SDRAM, 12GB kadar SDRAM genişleme için 3 x SODIMM sokete sahip.

NX90, Call of Duty oyununda bir çok zorlu test denemesinden geçirildi. Sonuç memnun edici: Oyun severler Asus’un bu yeni ekran kartlarına bayılacak. Fifa 2011 ve Modern Warfare oyunlarında grafik monitörün doğal çözünürlüğü gayet başarılıydı. Asus NX90, oyun oynamak için kesinlikle niteliksiz bir tavsiye olamaz ancak; en yüksek düzeydeki, oyun/grafik ayarlarında bazı zorlanmalar yaşandı.örneğin Empire Total War oyununun en yüksek grafik ayarları sırasında bazı sistemsel zorlanmalar tespit ettik. En son çıkan oyunlar için çok zorlama ayarlarla oyun oynama tercih edilmediği takdir de Asus NX90 bizlere ayrıntılı, net, ipeksi, pürüzsüz kare hızlarında ve zengin renkli görüntüler sunuyor. Ayrıca ekran gerçekten muhteşem bir görüntü veriyor.

Sonuç olarak; yeni oyunlar biraz düşük detaylarda akıcı şekilde oynanabilir. Oyun meraklıları için son bir önemli detay; ekranda bulunan ve yansıma için geliştirilmiş yeni formül, son derece başarılı ve oyun sırasında büyük konfor sağlıyor.

 
Tasarımcı David Lewis, Asus NX90’ın yeni ses sistemiyle ilgili şunları söylemişti: “Asus NX90 dizüstü bilgisayarlarda sese yeni bir boyut getiriyor. Görsellik için tamamlayıcı olan şey sestir. Biz Asus’un NX90 modelinde gerçekten çok iyi bir hoparlör sistemi kurmak istedik. Sesin orjinalliğini elde etmeye büyük önem verdik. Bu yeni ses, yeni bir şey ve sessizliği bozacak.” Bang&Olufsen ICEpower ses sistemi, akustik müzik testlerinde de klasik müzik testlerinde de başarılı. Klasik müzik kalitesi gerçekten şaşırtıcı. İyi derinlikle çok detaylı ses elde ediliyor. Bas sesi hakim ve düşük ton üretimiyse daha az güçlü ve bu tiz kulak için biraz kötü. Tiz sesler yerine anlaşılabilir müzik türleri için ses kalitesi son derece başarılıydı. Stereo çıkış sanki biraz hassas izlenimi bırakıyor.


Film izlendiği zaman karşınızdaki ekran estetiği üst seviyede. İzleyicide adeta bir mini sinema salonu hissi uyandırıyor. Ses çok farklı, algılarınızı bazen şaşırtıyor kalite kesinlikle iyi ama “Daha iyisi olamaz mıydı?” sorusunu yüksek beklentileri her zaman olacak olan bazı kullanıcılarına sorduracak gibi gözüküyor. Filmlerde klasik ses düzeninin yanında biraz ekstra olan ve sıklıkla karşılaşılmayan bir ses durumundaki “düşük tonlar” da sesi çok daha az duyuyoruz. Bu biraz hayal kırıklığı yaratıyor. Ayrıca kullanılan ekranın dev boyutları nedeniyle görüntü sıçrama klasik olarak görülebilir; ekranın kontrast oranı da 288:1

 

Asus NX90’da sessiz ve konforlu bir çalışma imkanı sağlayan klavye,Blu-ray okuyabilen optik sürücü, DVD +-RW / +-R DL / RAM Sürücü, 5+1 kart okuyucu,kamera ve 4 adet USB 3.0 portunun yer alması sevindirici, 4.8 kilogram ağırlığında, Asus Win BIOS Flaş ve Sürücü Güncellemesi çok faydalı ve Pil ömrü yaklaşık 3 saat.

www.asus.com.tr

Fiyat: 3800TL

TASARIM: 5

KULLANIM: 4

PERFORMANS: 4

Puan: 90

Artılar:

+Şık tasarım
+Ortalamanın üzerinde donanım.

Eksiler:

-Ağırlık
-Pahalı fiyat etiketi

Bir tasarım ikonu olmaya aday Asus NX90 işletim sistemi, kartları, ekran ve ses sistemi dizaynıyla yüksek fiyatını absorbe eden bir taşınabilir teknoloji yeniliği olarak karşımıza çıkıyor.

 

Exit mobile version