Asus D509 Laptop İnceleme

Asus D509 Laptop

Asus markasının yeni modeli Asus D509, geniş donanım seçenekleri ile kapsamlı bir kitleye hitap ediyor. Asus’un özellikle “oyuncular için” ya da “ofis kullanıcıları için” gibi bir ibare kullanmadığı Asus D509, genel olarak kendisini fiyat performans laptopu olarak tanımlıyor.

Asus D509 Laptop İş ve Eğlence Odaklı

Asus D509 Özellikler

Giriş seviyesi olmasına rağmen oldukça çeşitli konfigürasyonlarda yapılandırılmış olarak satın alabildiğiniz Asus D509, iş ve eğlence odaklı bir güç arayışında olan kullanıcılar için gayet güçlü bir çözüm üretiyor. Ryzen 3, Ryzen 5 ve Ryzen 7 olarak 3 farklı işlemci, 8 GB ve 4 GB olmak üzere (12 ve 16 GB’a kadar arttırılabilen) 2 farklı bellek seçeneği olan modelin farklı depolama seçenekleri de mevcut.

Asus D509 Laptop

İncelemesini yaptığımız model ise Asus D509DJ-BR062T adıyla raflarda yerini almış durumda. Bu konfigürasyonda AMD Quad Core R5-3500U işlemci, 16GB’a kadar arttırabileceğiniz anakarta gömülü 8GB bellek ve 256GB ssd kapasitesine sahip olan D509 günümüzde çok fazla denk gelmediğimiz bir ekran çözünürlüğü olan 1366×768 çözünürlüğe sahip. Donanımsal olarak birinci önceliği ekran olmayan kullanıcılar için maliyeti düşürmek adına tercih edilen ekran görsel olarak oldukça şık çerçevesiz modern bir görünüme sahip. Bu %82,5 ekran gövde oranına sahip 15.6” led ekrana eşlik eden harici ekran kartı ise Nvidia GeForce MX230. Her ne kadar bu ekran kartını giriş seviyesi olarak sınıflandırsak da aslında eski modeli olan MX130 kartından oldukça hızlı. Bir oyun bilgisayarı olmasa da orta seviyedeki hemen hemen her oyunu bu kart ile oynayabilirsiniz. Mesela Dota 2 oyununu bu kart laptop ile oynadığınızı düşünürsek 115 fps alacağınızı söyleyebiliriz. Tabii ki bir oyun laptopu olmadığı için standart 60Hz ekran ile kullanacağınızdan bu performansı pek göremeyeceksiniz. Bu ekran kartı performansının, görece düşük çözünürlükle birleştiğini düşünürsek performansının daha da artacağını söyleyebiliriz.

Asus D509 Laptop

Şeffaf Gümüş, Arduvaz Grisi ve Tavuskuşu Mavisi adını verdiği 3 renk seçeneği olan D509, ASUS SonicMaster ses teknolojisine sahip. Bu sayede amplifikatörler, büyük hoparlörler ve rezonans odaları ile güçlü bir ses iletimi ve daha derin bas sağlıyor. Bir diğer kullanıcı dostu özellik ise dokunmatik yüzeyindeki Windows Hello destekli parmak izi okuyucu. Günümüzde telefonlarımızdan alıştığımız ve gizliliğine önem veren laptop kullanıcılarını oldukça rahatlatan bu donanım ile oturumunuzu saniyeler içinde açabiliyorsunuz. 2 adet USB 2.0, 1 adet USB 3.1 ve son olarak 1 x USB-C™ 3.1 portuna sahip olan laptopta tam boy HDMI bulunuyor. Laptop’un kombo ses girişi ve SD kart okuyucu okuyucusu olduğunu da hatırlatalım. En hızlısı olmasa da 49 dakika içinde %60 oranında şarj edilen hızlı şarj teknolojili bataryası ile yaklaşık 4-6 saat arası kullanım iddia ediyor. Plastik bir kasaya sahip olan laptopun klavye altında ve ekran kenarında boydan boya uzanan metal şasisi de kasayı darbelerden koruyor.

Asus D509

Asus D509 Fiyat

Kullanıcı profilini tanımlayacak olursak, artan kurlarla beraber günden güne değişen fiyatını net bir şekilde belirtemesek de 5300-7200TL arasında değişen fiyatlarla alınabilen Asus D509, gündelik işlerde ve harici ekran kartına ihtiyaç duyduğunuz hafif düzey oyun/performans işlerinizde ihtiyacınızı giderecek çok yönlü bir bilgisayar.

Yazan: Mustafa Kemal METİN

Exit mobile version