Apple’ın “One More Thing” etkinliği: söylentiler, haberler ve duyurular

Apple’ın 10 Kasım Salı günü gerçekleştireceği “One More Thing” etkinliği muhtemelen iPhone 12 duyurularına yapılan bir eklentiden daha fazlası olacak. Türkiye saatiyle 19:00’da başlayacak olan etkinliğin, şirketin uzun süredir iş ortağı olan Intel’den ayrılışını konu alacağını düşünüyoruz. Apple tarafından tasarlanan silikonun Mac’lerde T2 güvenlik yongalarının dışında ilk kez görünmesini sağlayan Apple’ın vaat ettiği ARM tabanlı bilgisayarlarının ilk lansmanı olacak.

Apple, yeni ve hala isimsiz olan bu çipten performans ve pil ömrü konusunda iyileştirmeler vaat ediyor. Geçişe yardımcı olan Rosetta 2, Apple’ın PowerPC’den Intel’e son işlemci geçişinde kullandığı emülatörün yeni bir sürümü. Rosetta 2, macOS Big Sur ile birlikte gönderildiğinde şirketin yeni ARM tabanlı ürünlerinde eski macOS uygulamalarınızın öykünülmüş sürümlerini çalıştırabiliyordu.

One More Thing” etkinliğinde, Big Sur’un (macOS 11.0) da son bir yayın tarihi alacağını tahmin ediyoruz. İşletim sistemi, iOS 14’ten birçok öğeyi ve güncellenmiş iMessage ve Haritalar uygulamaları, Widget’lar ve Kontrol Merkezi arayüzü gibi birçok özelliği kaldıran yeni bir görsel tasarımla gelecek. Ayrıca AirTag’lerden Apple TV 4K’nın güncellenmiş bir sürümüne kadar, uzun süredir söylentilere konu olan başka ürünlerin nihayet ortaya çıkma olasılığı da var. Etkinlik oldukça heyecan verici. Tüm haberleri ve duyuruları buradan takip edebilirsiniz.

Exit mobile version