Apple MacBook Pro, AMD Radeon RX 6700 serisi ile piyasaya çıkabilir

Apple yeni bir 16 inç MacBook Pro 16 yayınlayacağı söyleniyor ve makinenin kılıfında bazı özel AMD donanımları olabilir. Söylentilere göre, dizüstü bilgisayar, masaüstü GPU’ların mobil sürümleri olsa da, Radeon RX 6700 ve RX 6700 XT işlemcisine ilk sahip olan dizüstü bilgisayar olacak.

Bootcamp, Apple’ın muhtemelen M1 yonga setiyle bir tane olmasa da planlanan yeni bir 16 inç MacBook Pro’ya sahip olduğunu ortaya çıkardı. Yine de yaklaşan dizüstü bilgisayarın içinde heyecan verici bir donanım parçası olabilir. @TheGalox_ adlı kullanıcıya göre AMD, mobil RDNA 2 GPU’ları ve şu anda masaüstü muadili olmayanları sunmak için Apple ile ortaklık kurdu.

APPLE CİHAZLARINI KASITLI BOZUYOR İDDİALARI ORTALIĞI KARIŞTIRDI

APPLE MACBOOK PRO CİHAZINI AMD RADEON RX 6700 İLE SUNACAK

Görünüşe göre Apple, bir sonraki 16 inç MacBook Pro’yu AMD’nin Navi 22 GPU’ları üzerine inşa ettiği söylenen Radeon RX 6700 ve RX 6700 XT ile sunacak. Bu kartların masaüstü varyantları hakkında söylentiler var. Ancak @TheGalox_ mobil versiyonların teknik özellikleri hakkında hiçbir ayrıntı sunmadı.

APPLE ORTAKLARINDAN ÖZEL YONGALAR İSTİYOR

Apple’ın ister AMD ister Intel olsun, ortaklarından özel yongalar tedarik etmesi yaygındır. Örneğin mevcut 16 inç MacBook Pro, Radeon Pro 5600M’ye sahip tek dizüstü bilgisayardır. Bu nedenle Radeon RX 6700 ve RX 6700 XT’de de durum bu olabilir.

Apple’ın bir sonraki 16 inçlik MacBook Pro’yu ne zaman piyasaya sürmeyi planladığı belli değil. Ancak yıl sonundan önce piyasaya sürüleceği sızdırılmıştı. Birden fazla satış noktası, AMD’nin Ocak ayında RX 6700 ve RX 6700 XT’nin masaüstü sürümlerini açıklayacağını iddia ediyor. Bu nedenle yeni bir 16 inç MacBook Pro’nun gelişini görmeden önce önümüzdeki yıla kadar olabilir.

Exit mobile version