Apple MacBook Pro 16 inç

Kreatif işler yapanların en çok tercih ettiği serinin en güçlü modeli olan MacBook Pro 16 inç, özellikleri ve büyük ekranı ile içerik üreticilerinin hayatını kolaylaştırıyor. Video montaj, grafik düzenleme, içerik üretimi gibi farklı alanlarda çalışanların tercih ettiği MacBook Pro 16 inç, büyük ve canlı ekranı ile dikkat çekiyor. Ekran kalitesinin yanı sıra 11 saate kadar internette gezinme ve video oynatma imkanı sunan model, MacBook ailesinin en güçlü ve en yeni üyesi olarak konumlanıyor.

Apple tarafından 2019 yılında tanıtılan MacBook Pro 16 inç, ailenin en yeni üyesi. Model yeni olması kadar en güçlü özellikleri sunan MacBook olarak karşımıza çıkıyor. Bu özellikler arasında en çok ön plana çıkan ise parlak ve büyük ekranı geliyor.

Özellikle içerik üreticilerinin en çok ihtiyaç duyduğu kaliteli ekranı sonuna kadar sunabilen modeldeki 16 inç boyutundaki ekran, 500 nit parlaklığında ve P3 renk yelpazesini destekliyor. Retina ekran, 3072 x 1920 çözünürlüğünde ve yaklaşık 6 milyon piksel sunuyor. 226 ppi ile daha yoğun piksel yoğunluğu ile geliyor ve böylelikle daha etkileyici bir ekran kullanımı vadediyor.

Güçlü performans

Yeni MacBook Pro, 6 ve 8 çekirdekli 9. nesil Intel işlemcileri ile gelirken 5.0 GHz’e kadar Turbo Boost saat hızlarına sahip. Bu donanım özellikleri sayesinde bir önceki modele göre 2.1 kat daha hızlı bir performans sunabiliyor. RAM tarafında 64 GB RAM’e kadar seçenek sunuyor. Öte yandan depolama kısmında 8 TB’ye kadar arttırılabilir SSD seçenekleri bulunuyor. Zira MacBook Pro 16 inç, 8 TB SSD seçeneği sunabilen ilk MacBook modeli olma ünvanlına sahip.

2019 yılı MacBook Pro modeli, grafik tarafında ise 7 nm üretim sürecine sahip AMD Radeon Pro 5000M serisi grafik kartı sunuyor. Cihazda başlangıç modeli olarak AMD Radeon Pro 5300M ekran kartı yer alırken, en üst modelde ise AMD Radeon Pro 5500M grafik kartı tercih edilebiliyor. Elbette bir hayli artan fiyat etiketleri eşliğinde.

En çok dikkat çeken özelliklerinden biri de batarya kapasitesi. Şu ana kadarki MacBook Pro modelleri arasında en yüksek batarya kapasitesine sahip olan model.  100 watt-saatlik lityum polimer pil bulunuyor. Bu sayede yaklaşık 11 saate kadar video oynatma ve internette gezinme söz konusu. Sınırları zorlayan. Bir mobilite imkanı özetle.

Artılar:

Tasarım

Kullanım kolaylığı

Performans

Ekran

Eksiler:

Fiyat


 

Exit mobile version