Apple, katlanabilir iPhone ekranlarının prototiplerini hazırlıyor

Apple, katlanabilir bir telefon üzerinde çalışmaya başladı ve Bloomberg’e göre, ekranların prototipleri hazırlandı bile. Rapora göre, bitmiş bir cihaz muhtemelen bizden yıllarca uzakta ve Apple şimdilik sadece ekran üzerinde çalışıyor; telefonun geri kalanı değil.

İlk prototipler, Samsung, Motorola ve diğerleri tarafından kullanıldığını gördüğümüz katlanabilir ekranlara benziyor. Bloomberg, Apple’ın iPhone 12 Pro Max’in büyüklüğüne kadar açılabilecek “çoğunlukla görünmez menteşeye” sahip katlanabilir ekranlar yapmayı düşündüğünü söylüyor. Rapor, birkaç ekran boyutunun tartışıldığını da belirtiyor.

görsel temsilidir
görsel temsilidir

Apple, katlanabilir bir telefon yapmakla ilgilendiğini açıkça belirtmedi, ancak şirketin yeni bir ürün kategorisine girmeden önce ilgisini nadiren belirttiğini biliyoruz. Büyük rakipler katlanabilir cihazlarda bir avantaja sahip: Samsung ve Motorola halihazırda birden fazla nesil katlanabilir telefon piyasaya sürüyor. Üstelik Samsung Galaxy Fold, Nisan 2019’da piyasaya çıkmıştı (bazı önemli sorunlara rağmen).

Daha önemli bir not olarak, Bloomberg’in 2021’de Apple ürünleriyle ilgili bazı güncellemeleri var. Bu yılki iPhone’un “küçük güncellemelere” sahip olması bekleniyor, ancak önemli bir gelişme daha olası: ekran içi parmak izi sensörü. Bloomberg, 2019’da Apple’ın bu özelliği 2020 gibi erken bir tarihte araştırdığını ve yüz maskelerinin yaygın olarak benimsenmesinin Face ID’yi kullanma yeteneğini ciddi şekilde engellediği için 2021’de bariz bir ekleme olacağını söyledi.

Ekrandaki Touch ID’nin 2021’de piyasaya çıkma olasılığının ne olduğu belli değil ancak Bloomberg, Apple’ın bu yıl teknolojiyi dahil etmek için “hala test ettiğini” söylüyor. Daha da kötüsü, Bloomberg ayrıca Apple’ın Lightning bağlantı noktasını kaldırmayı, “bazı” iPhone modellerinde kablosuz şarj lehine tartıştığını da söylüyor.

Bloomberg raporlarına göre Apple’ın uzun süredir bilinen Tile rakibi AirTags’in de nihayet bu yıl piyasaya sürülmesi planlanıyor ve iPad Pro, Mini LED ekranla yenilenebilir. Daha ince bir giriş segment iPad’in de çalışmalarda olduğu bildiriliyor.

Exit mobile version