Apple iPhone satışları yüzde 50 arttı

Yıllar boyunca, Apple iPhone ile büyük sayılar yasasına meydan okuyordu. Şirket yeni kutulu bir tasarım sundu. Ayrıca 5G kablosuz hızlara sahip iPhone 12’yi piyasaya sürmesinin ardından yeniden yükselişe geçti. Ayrıca Apple 2,45 trilyon doları aşan piyasa değeri ile dikkatleri çekti. Akıllara gelen ön önemli soru ise yükselmeye devam edip edemeyeceğidir.


İlginizi Çekebilir: Mor iPhone ve Sonrası


Salı günü bu konuyla ilgili bir cevap geldi. Şirket, mali üçüncü çeyreğinin üç ayında, 26 Haziran’da sona eren üç aylık dönemde iPhone satışlarının bir yıl öncesinin aynı dönemine göre %50 artarak yaklaşık 39.6 milyar dolara ulaştığını söyledi. Bununla birlikte tipik olarak Apple, iPhone’un yıllık düşüşünden önceki yaz aylarında, iPhone satışlarını artırmak için mücadele etti.

APPLE iPHONE SATIŞLARININ GEÇEN YILKİ RAKAMLARINI AÇIKLADI

Apple, geçen yılın neredeyse iki katı olan 21.7 milyar dolarlık bir kar elde ettiğini açıkladı. Bu, geçen yıla göre %36 artış gösteren toplam gelirde 81,4 milyar dolar düşerek; hisse başına 1,30 dolar kazanç anlamına geliyor. Bu aynı zamanda, Yahoo Finance tarafından yayınlanan anketlere göre; analistlerin şirketin rapor etmesini beklediklerinin oldukça üzerindeydi; bu, ortalama olarak hisse başına 1 dolar kazanç ve yaklaşık 73 milyar dolar gelirdi.

Apple CEO’su Tim Cook yaptığı açıklamada, “Bu çeyrekte, ekiplerimiz her yerde insanları birbirine bağlamak için teknolojiyi kullanmanın hiç bu kadar önemli olmadığı bir zamanda, güçlü yeni ürünleri kullanıcılarımızla paylaşarak benzersiz bir inovasyon dönemi üzerine inşa ettiler” dedi.

Apple’ın sonuçları, teknoloji şirketlerinin koronavirüs sırasında nasıl geliştiğini işaret ediyor. İPhone 12 ailesi, hayranlar arasında hızla bir hit haline geldi. Şirket, geçen yılki tatil alışveriş sezonunda tarihinin en yüksek satışlarını ve kârını bildirdi. İnsanlar ayrıca, teknoloji endüstrisinde alışılmadık derecede yüksek talep yaratan bir trend olan evden öğrenmeye ve çalışmaya yardımcı olmak için Mac bilgisayarlara ve iPad tabletlere yöneldi. Apple’da bu, kış aylarında şimdiye kadarki en yüksek Mac satışlarına çevrildi.

Exit mobile version