Apple iPhone 13 ve 13 mini’nin fiyatı ve özellikleri

Apple, gerçekleştirdiği etkinlik olan Apple Event'te iPhone 13 mini ve iPhone 13 akıllı telefonunu tanıttı. Gerçekleşen etkinlikte birçok özellikten detaylı bir şekilde bahsedildi. Ayrıca tanıtımın ardından cihazların Türkiye fiyatı da belli oldu.

Herkesin beklediği an geldi ve Apple, gerçekleştirdiği etkinlikle yeni iPhone 13 serisini tanıttı. iPhone 13 serisi önce iPhone 12 modelinin tasarımı gibi eskiye döndü ve keskin hatlı bir tasarımla karşımıza çıktı.

iPhone 13 ve 13 mini pembe, mavi, gece yarısı, yıldız ışığı ve kırmızı olmak üzere 5 farklı renk seçeneği ile piyasaya sürüldü. İki model de oldukça dayanıklı ve düz kenarlı bir tasarıma sahip. Super Retina XDR ekran ile gelen iki modelde iPhone 13’te 6,1 inç, 13 mini’de ise 5,4 inç ekran boyutu yer alıyor. Ayrıca iPhone 13 için 60 ülke ve bölgede 5G desteği olacak.

İŞTE iPHONE 13 VE 13 MİNİ’NİN ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLERİ

En büyük geniş kamera sensörüne sahip olan çift kamera sistemini sığdırmak için şirket lensleri 45 derece açıyla döndürdü. Ayrıca sensör bazlı optik görüntü stabilizasyonu özelliğine de yer açıldı. Ultra Geniş kameraya daha hızlı bir sensör eklendi. Yeni Ultra Geniş kamera, fotoğraflarınızın karanlık alanlarında daha fazla ayrıntıyı ortaya çıkarıyor. Geniş kamera, daha iyi fotoğraflar ve videolar için %47 daha fazla ışık yakalıyor. Yeni sensör bazlı optik görüntü stabilizasyonu sayesinde siz sabit duramasanız bile çekimleriniz sabit oluyor.

KAMERA ÖZELLİKLERİNİN DETAYLARI

Sinematik mod, sahneye yeni bir süje gireceği zaman bunu görüp, girdiğinde otomatik olarak ona odaklanabiliyor. Kısacası, sinema filmi havasında videolar çekmeniz için her şey çok kolaylaşıyor. Sinematik mod Dolby Vision HDR formatında çekim yapıyor. Gece modu loş ışıklı sahneleri algılıyor ve otomatik ayar yaparak muhteşem renklerde, parlak ve net fotoğraflar çekiyor. Portre modu arka planı profesyonelce flulaştırarak süjenizi ön plana taşımanıza olanak veriyor. Kaydırma hareketiyle altı farklı yaratıcı ışık efektini deneyebiliyorsunuz.

Akıllı HDR 4 şimdi aynı sahnede dört farklı kişiyi tanıyabiliyor ve her biri için kontrastı, ışığı ve hatta cilt tonlarını mükemmel hale getiriyor. Deep Fusion orta ila düşük derecede ışık içeren sahnelerde devreye giriyor. Farklı pozlamaları piksel piksel analiz ederek en ince dokuları, desenleri ve ayrıntıları yakalıyor. Ultra Geniş kamera çok yakından yaptığınız çekimlerde bile size geniş bir görüş alanı sunuyor. Böylece geri gitmek zorunda kalmadan kadraja daha fazlasını sığdırabiliyorsunuz.

Anılar özelliği fotoğraf arşivinizdeki önemli anlardan otomatik olarak slayt gösterileri hazırlıyor. Bunlara kendi dokunuşunuzu katabiliyor, hatta arşivinizden müzik bile ekleyebiliyorsunuz. A15 Bionic ve TrueDepth kamera, bir akıllı telefondaki en güvenli yüz doğrulama teknolojisi olan Face ID’ye de güç veriyor.

2 KAT DAHA FAZLA DEPOLAMA ALANI

iPhone 13, tüm fotoğraflarınız ve videolarınız için 128 GB’tan başlayan depolama alanları sunuyor. Apple, iPhone 13 ve 13 mini için depolama seçeneklerini 128 GB, 256 GB ve 512 GB olarak açıkladı. Yani her zamanki gibi alıştığımız 64 GB’lık depolama yeni iPhone 13 için mevcut olmayacak.

SUPER RETINA XDR EKRAN

OLED ekranı yüzde 28 daha parlak hale gelerek 800 nite ulaşıyor. Böylece gün ışığında ekranı görmek daha da kolaylaşıyor. Üstelik HDR içeriklerde parlaklık 1200 nite kadar çıkmaya devam ediyor. Parlak beyazlar, gerçek siyahlar ve aradaki tüm tonlar fark ediliyor. Tüm bunlara rağmen ekran her zamankinden daha fazla güç tasarrufu yapıyor.

Apple iPhone 13 ve 13 mini, sinema standartlarında geniş renk yelpazesine sahip. Bu da renklerin tıpkı filmlerdeki gibi görünmesini sağlıyor. Ayrıca, hassas renk doğruluğu sayesinde ekrandaki her şey son derece doğal olarak karşımıza çıkıyor. Super Retina XDR ekran ultra yüksek piksel yoğunluğuna sahip. Böylece fotoğraflar, videolar, metinler, kısacası baktığınız her şey ekstra net gözler önüne seriliyor. Daha küçük bir TrueDepth kamera alanı, ekranın daha da geniş olmasını sağlıyor.

iPHONE 13 VE 13 MİNİ’NİN PİL ÖMRÜ

Pil ömrünü artırdıklarını iddia eden Apple, iPhone 13 için 2,5 saate kadar daha uzun pil ömrü sunduğunu söylüyor. iPhone mini için ise bu süre 1,5 saate kadar daha uzun olarak gösteriliyor. iPhone 13 modellerinde aynı iPhone 12 gibi daha hızlı bir kablosuz şarj desteği ve MagSafe teknolojisi de yer alacak.

A15 BIONIC ÇİP RAKİPLERİNDEN DAHA HIZLI

Sinematik mod, Fotoğrafik Stiller ve daha birçok özellik, gücünü ışık hızındaki A15 Bionic çipten alıyor. Secure Enclave özelliği, Face ID verileriniz ve kişileriniz gibi özel bilgileri koruyor. Ayrıca verimlilik artarken pil ömrü de uzuyor. Bu çip ile rakiplere göre %50’ye kadar daha hızlı CPU yer alıyor. A15 Bionic çip ile rakiplere göre %30’a kadar daha hızlı grafik teknolojileri yer alıyor.

İKİ CİHAZIN FİYATI

iPhone 13 Mini’nin Türkiye fiyatı 10.999 TL olurken, iPhone 13’ün fiyatı ise 11.999 TL oldu. iPhone modelleri 24 Eylül’de ön siparişe çıkacak.

Exit mobile version