Apple iPhone 13 serisi Wi-Fi 6E’yi destekleyecek

Birçok telefonun internet hızlarının geliştirildiği gibi Apple da iPhone 13 için internet hızını geliştirmeyi planlıyor. Apple geçtiğimiz günlerde iPhone 12 serisi akıllı telefonlarını piyasaya sürdü. Onları şirketin 5G bağlantısı desteğiyle gelen ilk cihazları haline getirdi. Şimdi, halefi hakkındaki raporlar çevrimiçi olarak ortaya çıkıyor. MacRumors’tan gelen son rapora inanılacaksa, önümüzdeki iPhone 13 serisi modellerinin Wi-Fi 6E teknolojisi desteğiyle gelmesi bekleniyor. Yarı iletken üreticisi Skyworks, güç amplifikatörünün tedarikçisi olabilir.

Apple Fitness Plus için yeni özellik

APPLE DA IPHONE 13 İÇİN Wİ-Fİ 6E DESTEĞİ ALACAK

Bunun dışında, rapor ayrıca Broadcomm’un Samsung ve Apple’ın Wi-Fi 6E teknolojisini benimsemesinden de yararlanacağını da ekliyor. Farkında olmayanlar için, yakın zamanda piyasaya sürülen Samsung Galaxy S21 Ultra, Wi-Fi 6E desteği ile geliyor ve bu teknoloji Broadcom çipine dayanıyor.

Wi-Fi 6E teknolojisine gelince, daha yüksek performans, daha düşük gecikme süresi ve daha hızlı veri hızları dahil olmak üzere özellikler açısından Wi-Fi 6’ya benzer. Bununla birlikte, teknoloji 6GHz bandını kullanır ve mevcut 2.4GHz ve 5GHz Wi-Fi’nin ötesinde çok daha fazla hava sahası sağlar.

Son zamanlarda, FCC, 1200MHz spektrumunu 6GHz bandında Amerika Birleşik Devletleri’nde lisanssız kullanıma uygun hale getiren yeni kuralları kabul etti. Bu, ABD’de Wi-Fi 6E bağlantısını destekleyen cihazlarda ilerlemenin bir yolunu açıyor.

IPHONE 13 EYLÜL AYINDA PİYASAYA SÜRÜLECEK

Apple iPhone 13 serisi akıllı telefonlara gelince, cihazların bu yıl eylül ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Henüz birkaç ay uzakta olduğu için önümüzdeki aylarda telefonlar hakkında daha fazla bilgi edinmeyi umuyoruz.

Exit mobile version