Apple iPhone 12 Pro ve 12 Pro Max tanıttı! İşte fiyatı ve çıkış tarihi

Apple, en yeni dört iPhone’unu piyasaya sürdü ve en gelişmiş çeşitleri elbette iPhone 12 Pro ve Pro Max. Normal varyantta olduğu gibi, bu premium varyant cihaz, LiDAR sensörlü üçlü kamera ile birlikte bize iPhone 5 tasarımını hatırlatan düz bir tasarıma sahiptir. Unutulmaması gereken, 5G bağlantısı ile eksiksiz bir telefon.

EN BÜYÜK iPHONE EKRANI

İPhone 12 Pro 5,8 inç ekrana sahip olan iPhone 11 Pro’dan biraz daha büyük bir ekran boyutuyla geldi. 6,1 inçlik ekrana sahip olan iPhone 12 Pro renk dengesi ve kontrast özelliğiyle de oldukça dikkat çekici. İPhone 12 Pro Max ise 6.7 inçlik bir ekran boyutuna sahip. Bu da şimdiye kadar görülen ekranı en büyük iPhone olmasıyla dikkati üzerinde topluyor. iPhone 11 Pro Max ise sadece 6.5 inç ekrana sahipti. Her ikisinin de 128GB, 256GB ve 512GB depolama varyantları ve gümüş, grafit, altın ve mavi olmak üzere en son dört rengi bulunuyor.

iPHONE 12 MİNİ NE KADAR?

A14 BIONIC İŞLEMCİ İLE YÜZDE 50 DAHA HIZLI

Normal iPhone 12 gibi, iPhone 12 Pro ve Pro Max de en yeni A14 Bionic yonga setini taşıyor. Apple, CPU ve GPU performansının A13’e göre yüzde 50 arttığını iddia ediyor. Apple ayrıca Neural Engine için çekirdek sayısını 16’ya çıkardı.

Kamera ile ilgili olarak, Apple hem donanım hem de yazılım olarak birçok güncelleme yerleştirdi. Ana kamerada, sensör kaydırma adı verilen bir teknoloji olan OIS optik sabitleme için yeni bir sistem var. Bu, lens yerine sensöre uygulanan sabitlemedir. Böylece el hareketleri veya arabalar gibi düşükten yükseğe titreşimlerin üstesinden gelinebilir.

Ek olarak, karanlık koşullarda otomatik netlemeyi hızlandırabilen ve karanlık koşullarda bile doğru derinlik elde edebilen bir LiDAR sensörü bulunuyor. Sadece bu değil, bu sensör ‘Artırılmış Gerçeklik’ içereği oluşturmayı destekler.

İDDİALAR GERÇEK OLDU! iPHONE KUTUSUNDA ADAPTÖR VE KULAKLIK YOK

RAW formatı için gelişmiş bilgi işlemi destekleyerek profesyonel fotoğrafçılığı mobil sektöre getiren Apple ProRAW adlı bir özellik de var.

Video sektöründe iPhone 12 Pro, Dolby Vision HDR video kaydedebilir. 10 bit HDR videoyu destekler. Bununla iPhone 12 Pro kamerası 700 milyondan fazla renk yakalayabilir. Dahası, gittikçe karmaşıklaşan optik sabitleme ile desteklenen, hareketli video performansı çok iyi olacak. Bir gimbal gibi bir dengeleyici kullanımına benzeyecektir.

5G İLE GELİYOR

Her şeyden önce, iPhone 12 Pro ve Pro Max, 3.5Gbps hızında veri indirebilen 5G bağlantısı taşıyor. 5G’nin kullanımı iPhone tarafından akıllıca ayarlanacak, böylece kullanılmadığı takdirde cihaz pilden tasarruf etmek için hemen 4G’ye geçecektir.

İŞTE IPHONE 12 PRO VE 12 PRO MAX’İN ÇIKIŞ TARİHİ VE FİYATI

İPhone 12 Pro 999 (7.938 TL + vergiler) dolara mal olurken, 12 Pro Max 1.099 dolara (8.732 TL + vergiler) satılacak. İPhone 12 Pro 16 Ekim’de ön satışa çıkacak. 23 Ekim’de de genel satışa sunulacak.

iPhone 12 Pro Max ise 6 Kasım’da ön siparişe açıklacak. 13 Kasım’da da bu telefon satışa çıkacak.

Exit mobile version