Apple iPhone 12 en çok satanlarda zirvede

Apple iPhone 12, Ocak 2021’de en çok satılan akıllı telefon oldu. Geçen yıl Apple iPhone 11, ilk yarıda en çok satan akıllı telefon listelerinde birinci sırada yer aldı. Daha sonra cihaz, tüm yıl boyunca en çok sevk edilen akıllı telefonlardan biri oldu. Bugün, Counterpoint Research, Ocak 2021 için dünyanın en çok satan ilk 10 modelini belirten bir rapor hazırladı. Apple, iPhone 12 en üstte yer alarak listeye yine hakim oldu.

Nokia G10 ve G20 tanıtıldı

İŞTE APPLE IPHONE 12 AKILLI TELEFONUNU TAKİP EDEN CİHAZLAR

Rapora göre Apple iPhone 12, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max, Apple’ın aylık tüm satışlarının %71’ini oluşturdu. İlk 10 listesinde ilk üç sırayı iPhone modelleri aldı. Daha önce de belirtildiği gibi, 2020’de geç bir lansman nedeniyle 5G Apple cihazlarına olan talep yüksekti.

Geçen yılki iPhone 11 hala dördüncü sırada yer alıyor. Bu, cihazın Apple severler için hala satın alınabilir olduğunu düşündürünce hiç şaşırtıcı gelmiyor. Ayrıca rapor, Apple’ın toplam satışlarının 1 / 3’ünün ABD’den geldiğini söylüyor.

Ayrıca listede iki cihaz daha var ve bunlardan biri Apple iPhone 12 mini… Evet doğru duydunuz. Raporlar, Apple’ın mini sürümü ikinci çeyrekte durdurabileceğini söylemişti ancak Ocak ayında bazı satışlar elde etmiş gibi görünüyor. Diğer iPhone modeli ise iPhone SE 2020’dir.

APPLE’DAN SONRA SAMSUNG VE XIAOMI GELİYOR

İlk 10 listesi, Apple haricinde yalnızca Samsung ve Xiaomi tarafından paylaşılıyor. Beşinci ve altıncı sırada Redmi 9A ve Redmi 9 var. Rapor, 150 doların altındaki telefonların Xiaomi’nin Ocak ayı toplam satışlarının %25’ini oluşturduğunu söylüyor.

Samsung’dan bahsetmişken, yakın zamanda Hindistan’da fiyat indirimleri yapan Galaxy A21s ve Galaxy A31 sırasıyla yedinci ve dokuzuncu sırada yer alıyor. Son olarak, raporda Xiaomi’nin MEA bölgesinde kademeli olarak büyüdüğünü ve Samsung’un Galaxy A cihazlarıyla daha fazla dikkat çekmek istediğini söylüyor.

Bununla birlikte, önümüzdeki aylarda piyasaya sürülecek daha fazla 5G orta sınıf cihazla, bu yıl En İyi 10 listesine hakim olmalarını bekleyebiliriz.

Exit mobile version