Apple Haritalar’a kaza bildirme özelliği geliyor

Apple kaza, tehlike ve hız kontrolü raporlarını Apple Haritalar‘a getiriyor. Bu özellik şu anda yalnızca iOS 14.5 beta sürümüne sahip kullanıcılar tarafından kullanılabilir. Yandex ve Google Haritalar‘da bulunan kullanıcı raporlama özelliklerine benzer şekilde çalışıyor. 

Özelliği kullanırken, siz (veya bir yolcu) alt kısımdaki yeni “Raporla” düğmesine basabilirsiniz ve ne tür bir olay veya tehlike bildireceğinizi seçebilirsiniz. Bunu Siri’yi kullanarak bile yapabilirsiniz. Apple Haritalar‘a “Burada bir radar var” veya “yolda bir kaza var” diyerek bildirebiliyorsunuz. MacRumors, arayüzün Haritalar’ın CarPlay sürümünde de mevcut olduğunu gösteriyor.

Bu kullanıcı merkezli raporlama özelliği, artık tüm büyük harita uygulamalarında mevcut. Bu özellik Waze ile popüler hale getirilse de, Nisan 2019’dan beri Google Haritalar’da da mevcut. Bununla birlikte, Apple’ın sürümünün bugün çok daha az seçeneğe sahip olduğunu belirtmekte fayda var – aşağıda gösterilen Google’ın çok daha derinliği var.

Apple’ın sürümünde belirtilmesi gereken garip bir şey var ve özelliğin beta sürümünde olmasıyla alakası yok. Google Haritalar ekran görüntüsünde, Apple’ın ve Google’ın kaza ve hız tuzakları simgelerinin çok benzer göründüğünü fark etmiş olabilirsiniz. Karşılaştırma için Apple’ınkiler:

Apple’ın bu durumda gerçekten ortaya pek bir orijinallik koymadığı belli oluyor. Ne olursa olsun hem yolcu hem sürücü olarak oldukça önemli bir özellik.

Exit mobile version