Apple Hangi Ürünleri Getirecek

Apple ürün yol haritasında M2 Pro Mac Mini, A14 Çipli Yeni Apple TV, S8 Çipli Yenilenmiş HomePod ve fazlası bulunuyor.

Bloomberg’den Mark Gurman’a göre Apple, bu sonbaharda ve 2023’ün ilk yarısında yeni ürünler “tufanını” piyasaya sürmeyi planlıyor. Şirketin üzerinde çalıştığı bildirilen cihazların çoğu gelmeyecek olsa da, bir tanesi çok fazla sürpriz olmayacak.

Bloomberg için hazırladığı Power On haber bülteninin son sayısında Mark Gurman, Apple’ın ürün yol haritasında M2 ve M2 Pro çipli yeni Mac mini modelleri, M2 Pro ve M2 Pro’lu yeni 14 inç ve 16 inç MacBook Pro modelleri dahil olmak üzere ek M2 Mac’leri özetledi. M2 Max yongaları ve M2 Ultra ve “M2 Extreme” yongalarına sahip yeni bir Mac Pro kulesi de yer alacak.

M2 serisi Mac’lerin ardından Gurman, ilk M3 serisi Mac’lerin güncellenmiş bir 13 inç MacBook Air, tamamen yeni bir 15 inç MacBook Air, yeni bir iMac ve potansiyel olarak yeni bir 12 inç dizüstü bilgisayarı içereceğini söyledi. Bu ürünler hala erken geliştirme aşamasında. yer alıyor.

Apple Hangi Ürünleri Çıkaracak?

Gurman, Apple’ın A14 çipli ve artırılmış 4 GB RAM’li yeni bir Apple TV de dahil olmak üzere bu yıl ve sonrasında piyasaya sürülebilecek birkaç ek cihaz geliştirdiğini söyledi. M2 çipi ve 16 GB RAM’i olabilen AR/VR kulaklık, M2 çipli iPad Pro modelleri, A14 çipli ve USB-C bağlantı noktasına sahip yeni bir düşük kaliteli iPad, yeni AirPods Pro ve daha fazlası bu ürün yelpazesi arasında yer alıyor.

Gurman, yeni HomePod’un boyut olarak orijinaline daha yakın olacağını ve hoparlörün üst kısmında güncellenmiş bir ekrana sahip olacağını söyledi:

J255 kod adlı yeni Apple TV, bir A14 yongası ve ek bir gigabayt RAM ile geliştiriliyor. Bu, geçen yıl 2021 Apple TV’nin bir parçası olarak duyurulan A12 yongasıyla karşılaştırılıyor. TvOS 16’da sunulan ek oyun özellikleri için faydalı olabilir.

Kod adı B620 olan HomePod, saatlere gelen aynı S8 yongasını çalıştıracak. Boyut ve ses performansı açısından yeni bir HomePod mini yerine orijinal HomePod’a daha yakın olacak. Yeni HomePod’un üst kısmında güncellenmiş bir ekran olacak. Ayrıca çoklu dokunma işlevinden bile bahsedildi.

S8 Çipi Bir Sonraki Watch SE’de Kullanılabilir

Apple Watch Series 8 ve yeni HomePod için S8 yongasına gelince Gurman, önceki modellerdeki S7 ve S6 yongalarıyla aynı özelliklere sahip olacağını söyledi. Gurman, S8 çipinin bir sonraki Apple Watch SE’de de kullanılabileceğini söyledi.

Gurman, Apple’ın önümüzdeki iki yıl içinde 14 inç ila 15 inç ekranlı daha büyük bir iPad piyasaya sürmesini beklediğini de yineledi.

Exit mobile version