Apple Clips 3.0 güncellemesi çıktı

Apple, üç yıldan biraz daha uzun bir süre önce, Snapchat’ın eğlencesini yakalamak için tasarlanmış eğlenceli küçük bir video editörü olan Clips’in ilk sürümünü yayınladı ve şimdi iPhone 12 ailesine hazır hale getirmek için büyük bir yeni özellik güncellemesi bıraktı.

Apple, Clips’i yıllar boyunca eğlenceli yeni çıkartmalar, arka planlar ve diğer içeriklerle sık sık yenilemiş olsa da, gerçek özellik güncellemeleri biraz daha az yaygın olmuştur.

SPOTIFY AKTİF KULLANICI SAYISINI AÇIKLADI

APPLE CLIPS İLE HER YERDE OLABİLİRSİNİZ

Orijinal uygulama iPhone X’ten önce piyasaya sürüldüğünden bu yana, kullanıcıların kendilerini dinamik bir şekilde kafe gibi canlı arka planlara yerleştirmelerine olanak tanıyan yeni ve harika bir “Selfie Sahneleri” özelliğiyle TrueDepth kameradan yararlanmak için 2017’nin sonlarında oldukça büyük bir güncelleme aldı. Paris’te ve Millenium Falcon köprüsünde, ancak uygulamada Animoji ve Memoji’yi kullanmak gerçekten mümkün hale gelene kadar geçen yılın sonuna kadar sürdü.

Geçen baharda iPadOS’un yeni klavye ve izleme paneli desteğini benimseyen başka bir güncellemenin ardından, görünen o ki, Apple şimdi Clips’i tamamen yeni bir düzeye taşıdı. Clips 3.0 biçiminde “şimdiye kadarki en büyük güncelleme” olduğunu müjdeledi.

APPLE CLIPS 3.0 GÜNCELLEMESİNDE NELER VAR?

Bu büyük güncellemede, Apple sonunda en son Clips güncellemesindeki tüm durakları kaldırmış gibi görünüyor. Bu da uygulamanın bir “B-ekibi” hobi projesinden Apple’ın birinci tarafının ana akımına terfi edip etmediğini merak etmemize neden oluyor.

Apple’ın geçen yıl Animoji ve Memoji’yi geç eklemesi gibi, yeni özelliklerin bazıları, aslında dikey video kaydedebilmek gibi gecikmiş şeylerdir. Açıkça tasarlanmış bir uygulama için ilk günden beri orada olması gereken bir şey. Snapchat nesline hitap ediyor.

Açık olmak gerekirse, daha önce de yatay yönelimle sınırlı değildiniz. Bunun yerine Clips her şeyi kare en boy oranında çekiyordu. Öyle ki iPhone’unuzun yönü gerçekten önemli değildi. Apple, sosyal medya söz konusu olduğunda hiçbir zaman bu kadar bilgili olmamıştı. Ancak neredeyse hiç kimse Clips geliştirme ekibine Instagram’ın bile 2015’te sabit kare en boy oranlarından geçtiğini söylememişti.

Xbox Series X buzdolabı çıktı

CLIPS 3.0 İLE EN BOY ORANI SORUNU KALKIYOR

Ancak Clips 3.0 ile kullanıcılar artık hem dikey hem de yatay olarak birden çok en boy oranında kayıt yapabilecek ve oluşturabileceklerinden bu artık bir sorun değil. Aslında, Clips artık yeni projeler için varsayılan olarak 16: 9 dikey olacak. Böylece hemen içeri girip çoğu sosyal platformda kullanıma hazır olacak bir video kaydedebilirsiniz.

Doğal olarak Apple, yalnızca filtreler, posterler ve Canlı Başlıklar dahil olmak üzere tüm içeriğini yeni en boy oranları için de güncelledi, aynı zamanda yukarıda bahsedilen Selfie Sahneleri de dahil ve yeni dışa aktarma seçenekleri, bir videoyu anında yeniden boyutlandırmanıza olanak tanıyacak. desteklenen diğer boyutlardan herhangi biri.

DAHA FAZLASI VAR

Kullanıcı arayüzünün tamamı, yeni videolar oluşturma sürecini daha da sorunsuz hale getirmek için yeniden tasarlandı. Yeni tam ekran görünümler, kullanıcıların efektler, çıkartmalar ve metin etiketleri gibi şeyler eklerken içeriklerini daha etkili bir şekilde önizlemelerine olanak tanıyor. Bu oldukça büyük bir değişiklik. Yeni en-boy oranları desteği ile gerekli.

iPhone 12 kullanıcıları için Clips artık HDR videolarını doğrudan projelerine kaydetme ve ayrıca Fotoğraflar kitaplığından HDR içeriği içe aktarma desteği ekliyor. Son videolar iPhone 12 ve iPhone 12 Pro’dan Dolby Vision HDR dosyası olarak otomatik olarak dışa aktarılacak. Kullanıcı tarafında herhangi bir ekstra çaba gerektirmeden.

BİRÇOK YENİ ÖZELLİK

Yeni içerik olmadan gerçekten bir Clips güncellemesi olmayacağı için Apple, altı ek ok, şekil ve 25 yeni film müziği ile birlikte “sosyal gönderiler için mükemmel” olduğunu iddia ettiği sekiz yeni çıkartma da ekledi.

Clips 3.0 şimdi App Store’dan ücretsiz olarak indirilebilir. Ancak kullanmak için iOS 14 veya iPadOS 14 kullanmanız gerekir. Tabii ki Selfie Scenes gibi özellikler TrueDepth kameralı bir iPhone veya iPad gerektirirken HDR video bir iPhone 12 veya iPhone 12 Pro gerektirir.

Exit mobile version