App Store Reklamları Uygulamada Daha Çok Yer Kaplayacak

App Store reklamları hakkında yeni bir karar alındı. Bu karara göre reklamların gösterileceği yer sayısı artmaya başlayacak.

App Store Reklamları Uygulamada Daha Çok Yer Kaplayacak

App Store reklamları, uygulama mağazasında daha büyük alan kaplamaya başlıyor. iOS’in resmî uygulama mağazasında reklamlar şu an arama sekmesi ve arama sonucu olmak üzere toplamda iki bölümde bulunuyor fakat reklamlar artık sadece bu bölümlerle sınırlandırılmayacak ve reklamlara daha fazla bölümde yer verilmeye başlanacak.

Karar, Apple tarafından duyuruldu. Şirket, konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada reklamların daha fazla bölümde görünmeye başlanmasının sebebini de açıkladı.

App Store Reklamları Hangi Bölümlerde Olacak?

App Store’daki reklamlar, yeni alınan karara göre arama sekmesi, arama sonucu ve bugün sekmesinde yer alacak.

Apple, reklamların diğer reklamlara aynı şekilde vurgulanacağını belirtti. Ayrıca “Bugün” sekmesi tamamen reklamlar ile kaplanmış hâle gelmeyecek. Bölüm yine keşif yapmak için kullanılmaya devam edilecek.

Bu atılan yeni adım hem geliştiriciler hem de Apple için oldukça kazanlı bir adım olacak çünkü kullanıcılar App Store’u açtığında ilk gördüğü sekme “Bugün” sekmesi. Apple, konu ile ilgili yaptığı açıklamada geliştiricilere yeni müşterileri hedeflemesi ve onlara ulaşması için yeni bir yol sunduğunu belirtti.

Reklamların ne zaman belirtilen bölümlerde gösterilmeye başlanacağı ile ilgili net bir tarih verilmedi fakat Apple, yeni yerleri test etmek için reklamları yakın bir zamanda App Store’un belirli bölümlerinde göstermeye başlayacak.

Peki, sizin Apple tarafından alınan yeni karar ile ilgili düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar kısmından belirtmeyi unutmayın.

Exit mobile version