Android Uygulamalarına Dikkat!

Android kullanıcılarının 1 milyonundan fazlasını etkileyen bir zararlı yazılımı, HumanSecurity adlı ekip keşfetti. PARETO adı verilen bu yazılım, 9’u Google Play Store’dan indirebileceğiniz tam 30 adet uygulama içerisinde yer alıyor.

Kullanıcılar veri ihlali, zararlı yazılımlar gibi haberleri duymaya alışık olsa da dikkatli olmakta fayda var. Bir ekip PARETO adı verilen yeni bir zararlı yazılım keşfetti. Bu yazılım, Google Play Store‘daki 9 uygulama dahil olmak üzere, 30 uygulamada mevcut. Bu uygulamaları yüzlediğinizde, önünüze sahte reklamlar çıkıyor ve böylece bu yazılımı hazırlayan kişiler para kazanıyor. Bunu tespit etmek de çok zor olduğu için milyonlarca reklam yayınlıyorlar.

Bu zararlı yazılım nasıl çalışıyor?

Basitçe açıklamak gerekirse bu yazılımı içeren bir uygulamayı indirdiğinizde yazılım, telefonunuza sahte reklam çıkaracak bir kit yüklüyor. Fakat bu uygulamalar gayet masum göründüğü için anlamamızın imkanı yok. Bu yazılım telefonunuzu girdiğinde, telefonunuz akıllı televizyon gibi algılıyor. Böylece sizin karşınıza akıllı televizyon reklamları çıkarıyor. Bunu yapma sebepleri ise bu reklamların daha fazla para kazandırması.

Realme 10.000 Dolar Ödüllü Tasarım Yarışması Düzenliyor!

Bu Android uygulamalarını yüklemeyin!

Bu PARETO yazılımını içeren uygulamaların arasında 100 binden fazla yüklenmesi olan Flash Light ve Sling Puck 3D Challange var. Bunların yanında 50 binden fazla yüklenmesi olan Save The Balloons ve 10 binden fazla yüklenmesi olan Hole Ball King, Light Torch SOS ve Any Light var. 5 bin ile bin yüklenmesi olanlar arasında ise Bump Challange – Multisport ve Mobile Screen Recorder gibi uygulamalar var.

Böyle haberler almaya devam ettikçe uygulamalara olan güvenimiz azalıyor. Aynı zamanda bunlar Android’in hala tam olarak güvenli bir deneyim sunmadığını gösteriyor. Google Play Store olsa bile indirdiğiniz şeylere dikkat etmekte fayda var. Çünkü tüm bu uygulamalar göze masum geliyor. Fakat kötü niyetli kullanıcılar sahte reklamlarla haksız kazanç elde etmek için kullanıyor.

Call of Duty: Warzone’un yeni haritası: Verdansk ’84

Exit mobile version