Android Kullanımınıza Hız Kazandıracak İpuçları

Android cihaz kullanımı keyiflidir, ancak deneyimin ne kadar iyi olacağına dair çizilecek sınırları belirleyecek olan sizlersiniz. İşte tam da bu noktada birbirinden fonksiyonel ipuçları ile cihaz kullanımınıza hız kazandıracak ipuçlarını bir araya getirdik. 

Bulut servis farkını deneyin

 

Verilerin depolanması noktasında imkanlar son derece geniş. Dahili depolama alanı ve microSD desteği derken bulut servisler sayesinde fotoğraf ve videoların üçüncü parti sistemlerde saklanması mümkün. Turkcell gibi operatörlerin bu yöndeki servislerinin yanı sıra Google Drive da tercih edilebilir.

SwiftKey’e şans verin

Yıldız uygulama tavsiyemiz SwiftKey. Yazma deneyimine yeni bir boyut kazandıran klavye uygulaması, geniş aralıkları ve pratik kullanımı ile tam bir hız şampiyonu. Yazma eyleminizi kesinlikle hızlandıracak. Hala göz atmadıysanız mutlaka denemelisiniz.

Güç tasarrufu modlarını kullanın

Tüm Android telefonlarda güç tasarrufu modları mevcut. Bu ayarları görmek için çoğu telefonda batarya menüsüne gidin (genellikle Ayarlar> Batarya). Örneğin Samsung, ekran parlaklığını azaltan ve CPU’yu yavaşlatan düzenli bir güç tasarrufu modu sunuyor, ardından cihazı birkaç temel uygulamayla sınırlayan ultra güç tasarrufu da var. Bu kesinlikle ayarlamanız gereken bir şey.

Gereksiz multimedyaları ‘silin!’

Akıllı telefonunuzu biraz güncelleyip sonuçlarına bayılabilirsiniz. Gereksiz her şey bir yük ve özellikle 32 GB depolama alanı gibi potansiyel tehditlerde tek bir video bile ciddi seviyede performansa etki edebiliyor. Bu nedenle gereksiz videolar başta olmak üzere fotoğraf ve ses dosyalarınıza göz atın, ihtiyaç duymadıklarınızı kaldırın.

Rehberinizi düzenleyin

Tek bir numaranın birden çok kayıtlı olduğu durumlarda fazlalıkları silmek, artık çok geride kalmış bilgilerden kurtulmak, rehberinizle bir sonraki temasınızda gerekli numaralara daha hızlı erişim açısından iyi bir seçim.

Kullanılmayan uygulamaları kaldırın

Uygulamaların hem kullanım hem de sistemin harcayacağı efor açısından taşıdığı önem büyük. Bu kapsamda mobil uygulamalarınızı gözden geçirmeye ne dersiniz? Aylardır oynamadığınız oyun, aslında sisteminizin hızını saliselerle de olsa düşürebiliyor, gerek var mı? Yapmanız gereken tek şey ‘sil’ demek.

Notlarınızı düzenleyin

Eğer alınacak çok not varsa dolup taşan içinden çıkılmaz bir hal alabilen not uygulamanızı derli toplu kullanmanın yolu alınan notların düzenlenmesi. Gereksiz notların silinmesi ve sıralamalarında yapılacak değişiklikler.

Screen Translate kullanın

Sırada oldukça yararlı bir uygulama var. Google Çeviri sadece bir web sayfasındaki yabancı kelimeleri Türkçe’ye çevirir, Screen Translate ise ekranda ne var ne yoksa çevirebiliyor. Bunun için parmağınızı ekrana basılı tutmanız yeterli. 50’den fazla dilden çeviri özelliği sunan uygulamanın özellikle yabancı kaynaklardaki kapsamlı metinlerle haşır neşir performans-tutkunlarının işini kolaylaştıracağını belirtelim. Üstelik ücretsiz.

Verileri microSD’ye ‘kolayca’ taşıyın

Cihazlarda depolama alanının dolmaya yakın olmasının beraberinde getirdiği yavaşlama ve düşük stabilite sorunları son derece yaygın. Bu kapsamda iyi bir adım olarak akıllı telefonunuzdaki uygulamaları microSD’ye taşımak istiyorsanız ManageApps, sorunsuz bir tercih. Sadece taşıma değil backup özelliği de sunan uygulama ile ayrıca uygulamaların tükettiği veriyi, pili ve kullandığı depolama alanını detaylar eşliğinde görüyorsunuz. Arayüzün temizlenmesi gibi bir dizi ek özellik de sunan ManageApps, ücretsiz olarak birçok farklı özellik sunan, oldukça ideal bir yönetim uygulaması. 

Cihaz ve sistem bilginizi görün

Akıllı telefonunu aktif hale getirip yüklediğiniz uygulamalarla oldukça genel bir kullanım şekline sahip olabilirsiniz, ancak bazıları için detaylar önemlidir. CPU X: Cihaz ve Sistem Bilgisi uygulaması; CPU X, işlemci, çekirdek, hız, model, ram, kamera, sensörler vb. öğelerle cihazlar hakkında en eksiksiz bilgileri gösteriyor. Fikir alışverişinde bulunmak ve bilgi paylaşmak için dünyanın dört bir yanındaki akıllı telefon meraklıları ile görüşebilme imkânı da sunan uygulama, aktif bir soru sorup cevap alabilme fonksiyonu da sunuyor.

Kamera modlarına aşina olun

Fotoğrafta konunuz insan yüzüyse yapacağınız şey çok basit; portre moduna geçin, diğer özellikleri ayarlayıp çekin. Manzara fotoğrafı ya da toplu fotoğraflarda da benzer şekilde ön tanımlı modları kullanarak çok daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.

Sesli asistana yönelin

Geleceğe dair yenilikçi tasarımlara uzak durmayın. Sesli asistanlar hayatı gerçekten kolaylaştırıyor. Topluluk içinde olmasa bile tek başınıza olduğunuzda bu deneyime fırsat verin, komutlarınızı ve sorularınızı yanıtlayan sesli asistan yazılımları ile Android kullanımınızı daha keyifli ve süratli hale getirmeniz mümkün.


 

Exit mobile version