Android işletim sisteminde iPhone özellikleri

android iPhone

iPhone cihazların işletim sistemi olan iOS’a ait özellikleri Android işletim sistemi olan telefon ve tabletlerde kullanmaya ne dersiniz? İşte Andorid cihazlarda görülen iPhone özellikleri…

Her işletim sistemi apayrı bir dünya… Ortak noktaları yanı sıra ayrıldıkları noktalar da bulunuyor. iOS işletim sistemine ait özellikler ilk zamanlarda çok da belirgin hatlarla ayrılırken artık Android’de de ortak özellikler olduğunu görüyoruz. Peki bu özellikler nedir?

iOS SPOTLIGHT

iOS ve MacOS sistemlerinin evrensel arama aracı, Android cihazların bir kısmında varsayılan olarak, bir kısmında ise yalnızca Launcher ya da ilgili uygulamayı yükleyerek yer alabiliyor.

EKRAN KAYDI

iOS 11 ile birlikte bu işletim sistemine sahip cihazlar, ekranı kolaylıkla takip edebiliyor. Android yüklü telefon ve tabletlerde ise bunun için AZ Screen Recorder kullanılabilir.

BİLGİSAYARA İLETİ BİLDİRİMİ

iOS sürümlü ile telefona gelen mesajları yine aynı işletim sisteminin yüklü olduğu bilgisayarınızdan okuyup cevaplayabilirsiniz. Android’te ise bunu Pushbullet ile yapabilirsiniz.

EKRAN GÖRÜNTÜSÜ DÜZENLEME

Screenshot Crop and Share uygulaması ile birlikte Android telefonlar ekran görüntüsü üzerine kırpma vb. düzenlemeler yapabilir.

Exit mobile version