Android Cihaz Sıfırlama Nasıl Yapılır?

Kimi zaman zorunluluktan kimi zaman da genel bir temizlik ihtiyacı ile akıllı cihazlarımızı sıfırlamak durumunda kalıyoruz. Peki, Android işletim sistemine sahip akıllı telefon veya tablet gibi cihazlar nasıl sıfırlanır?
Farklı nedenlerden dolayı sıfırlanması gereken mobil cihazlar, kullanıcıların gözünü korkutsa da aslında basit adımlarla ile bu işlem tamamlanabilir. Sıfırlama işlemini yapacağınız cihazın menüsünden bunu kolaylıkla yapabilirsiniz. Örneğin Android 8.0 Oreo yüklü akıllı telefonu nasıl sıfırlayabiliriz? Adımları takip ederek Andorid cihazın nasıl sıfırlanabileceğini öğrenebilirsiniz…  Bahsedeceğimiz metot, farklı Android sürümlerinde veya cihazlarında da benzer şekilde gerçekleştirilebilir.
telefon sıfırlama işlemi nasıl yapılır

Adım Adım Sıfırlama İşlemi

İlk olarak telefonunuzun ayarlar menüsüne girin. Ayarlar menüsünde telefonun ayarlarına ulaşabileceğiniz bir ikon yer alıyor. Bu kısma Android işletim sistemlerinde üst tarafta bulunan Bildirim bölümündeki Çark simgesine tıklayarak da ulaşabilirsiniz.

Sıfırlama işleminden önce eğer telefonunuzda parmak izi ya da şifre varsa, ilk olarak bunları girmeniz gerekecektir. Daha sonra sıfırlama işlemini yapabilirsiniz. Bahsedilen komutları cihazınızda bulamamanız halinde, menüde yapacağınız küçük bir arama ile tek tek tüm basamakları gerçekleştirebilir, Android cihazınızı sıfırlayabilirsiniz…
 

Exit mobile version