Android 12 Tabanlı MIUI 13 Alacak 3 Telefon Yayınlandı

Redmi Note 10, Redmi Note 10 Pro, Mi 11 Lite 4G, Android 12 tabanlı MIUI 13 güncellemelerini erken alıyor.

Xiaomi, MIUI 13’ün küresel olarak piyasaya sürülmesine sessizce başladı. Redmi Note 10, Redmi Note 10 Pro ve Mi 11 Lite 4G MIUI 13 alacak cihazlar olarak karşımıza çıkıyor. Her üç telefon da yalnızca Mi Pilot test kullanıcıları için olacak. Android 12 tabanlı sürümlerin erken sürümlerini aldığından güncelleme yavaş yavaş dağıtımı başlıyor.

Xiaomi, kısa süre önce MIUI’nin küresel sürümünün piyasaya sürüldüğünü açıkladı. Çoğu kişi, 26 Ocak’ta Redmi Note 11 serisiyle birlikte piyasaya gelmesini bekliyor. Ancak Xiaomi bu tarihi beklemiyor ve şimdi Redmi Note 10, Redmi Note 10 Pro ve Mi 11 Lite ile başlayarak sunumun ilk aşamalarını başlattı.

İşte Android 12 Tabanlı MIUI 13 Güncellemesinin Boyutu

Redmi Note 10 için güncelleme, “V13.0.3.0.SKGMIXM” yapı numarasıyla geldi. Redmi Note 10 Pro için güncelleme, “V13.0.2.0.SKFMIXM” yapısı ile aldı. Mi 11 Lite 4G “V13.0.2.0.SKQMIXM” güncellemeye sahip oldu. Redmi Note 10 ve Redmi Note 10 Pro güncellemeleri sırasıyla 2,6 GB ve 3,1 GB ağırlığında ve Mi 11 Lite 4G 2,9 GB indirme alıyor.

Her üç güncelleme de Android 12 tabanlı yapılardır. Ayrıca telefonların global sürümleri içindir. Bununla birlikte, bu güncellemelerin henüz geniş çapta gönderilmediğini belirtmek önemlidir. Mi Pilot test kullanıcıları için kararlı beta yapılarıdır. Bu nedenle herhangi bir felaket hatası yaşamaları pek olası değildir. Redmi Note 10 serisi ve Mi 11 Lite 4G, küresel MIUI 13 sunumunun ilk partisinin bir parçası olarak listelendiğinden; muhtemelen uzun süre beklemek zorunda kalmayacaklar.

Yazılım Güncellemesinin Öne Çıkan Özellikleri

MIUI 13 Global ROM, Çince ROM’da bulunmayan arka plan izni görüntüleme özelliğini sunar. Bu sayede kullanıcı, kamera ve mikrofon gibi işlevlere hangi uygulamaların erişim istediğini takip edebilir.

Xiaomi 12 serisinin lansman etkinliğinde şirket, en yeni Android kaplaması MIUI 13’ü de piyasaya sürdü. Bu sistem, uzun bir bekleyişin ardından dipsiz MIUI 12 ile geliyor. MIUI 12’nin şimdiye kadarki en kötü sistemlerden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Şirket, hatalar ve kötü amaçlı yazılımlarla mücadele etti. Bir noktada bazı kullanıcılar akıllı telefonlarının kötü olduğunu düşündü. Ancak şirket, MIUI 12.5 geliştirilmiş sürümünün gelmesiyle durumu vahşileştirmeyi başardı.

Bu baskıda bile, hala sorunlar vardı. Örnek olarak Xiaomi 11’i ele alalım. Bu cihaz kolayca ısınıyor. Çerçeve kaybı yaşıyor ve hataya açık bir sisteme sahip. Ancak, MIUI 13’e yükselttikten sonra tüm bu sorunlar ortadan kalktı. Böylece, hiçbir zaman bir donanım sorunu değil, bir yazılım sorunu oldu.

MIUI 13’ün global sürümünü indirmek için MIUI Downloader uygulamasındaki Mi Pilot bölümünü kullanabilirsiniz. Bunun bir beta sürümü olduğunu unutmayın; bu, hiç kimsenin çalışmasında sorun ve arıza olmadığını garanti etmediği anlamına gelir.

Exit mobile version