Android 12 Beta 2.1 Google Tarafından Yayınlandı

Android 12, geliştirici beta sürümlerinden sonra halka açık beta sürümü evresine geldi. Google bugün Beta 2.1 sürümünü yayınladı. Bu sürümde şirket bazı hataları giderdi. İşte diğer detaylar.

Bu noktada, yalnızca geliştiricilere yönelik birkaç aylık sürümlerin ardından Android12 genel beta alanına girmiş bulunuyoruz. Ve bugün Google, küçük artıştan da anlaşılacağı gibi, tamamen daha önce yayınlanan Beta 2’deki hataları düzeltmekle ilgili olan Beta 2.1’i yayınladı.


Benzer İçerik: Google Fotoğraflar uygulamasına gelen yeni özellikler 


Android 12 Beta 2.1 sürümü bazı hataları çözüyor

Beta 2.1, kullanıcıların kilit ekranındaki öğelere erişmesini engelleyen sorunları düzeliyor. Örneğin bildirim gölgesini aşağı kaydırma, bildirimleri kaydırma ve hatta telefonun kilidini açmak için kaydırma gibi sorunları düzeltiyor.

Bunun yanında, hava durumu ve takvim etkinliği bilgilerinin Bir Bakışta widget’ında görünmemesine neden olan sorunlar da çözüme ulaştı. Ek olarak hareketle gezinme kullanılırken ve Son uygulamalara girilirken animasyonların titremesine neden olan sorunlar çözüldü.

Android 12’de tanıtılan yeni mikrofon ve kamera izin göstergeleri bazen telefon yeniden başlatılana kadar takılıp tamamen kayboluyordu. Ancak şimdi bu sorun da çözüldü. Daha da önemlisi, Beta’yı yükledikten ve cihazı sıfırladıktan sonra kullanıcıları kurulum sihirbazında takılıp bırakan bir hata da ortadan kalktı. Ayrıca son olarak, Android Emulator’da çalışmayı etkileyen bir sorun düzeldi. Böylece uygulama geliştiricilerinin rahat bir nefes aldığını varsayıyoruz.

Android 12
Android 12

Yeni yapı SPB2.210513.011 olarak karşımıza çıkıyor ve kablosuz olarak Beta 2’nin kurulu olduğu kişilere yönlendirilmekte. Pixel telefonunuz varsa ve beta sürümünü denemek istiyorsanız yapmanız gereken basit bir adım var. Tek yapmanız gereken telefonunuzu Android Beta for Pixel programına kaydettirmek ve ardından güncellemeyi alacaksınız.

Android 12’nin kararlı sürümünün sonbahar aylarında gelmesini bekliyoruz. O zamana kadar sizlerle yenilikleri paylaşmaya devam edeceğiz. Detaylı güncelleme notları için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Exit mobile version